Ingrediente
- 3-4 dovlecei
- 2 cartofi medii
- 2 cepe marisoare
- 4 catei de usturoi
- ulei de masline
- sare/piper
- apa
- smantana pentru decor
- paine prajita
Mod de preparare
Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se pun la calit intr-o cratita cu ulei de masline.
Dupa cateva minute, se adauga si cartofii cubulete.
Dovleceii se curata bine de seminte si se taie bucati mai mari (se pot lasa cu coaja), se spala bine si se adauga peste cartofi.
Punem condimentele si apa cat sa acopere.
Se lasa la fiert cam 20-30 minute.
Dupa aceea, se muta toata compozitia intr-un robot de bucatarie si se paseaza tot (daca vi se pare prea multa zeama, se mai scoate din ea, inainte).
Se orneaza cu smantana si crutoane de paine prajita!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|