Supa crema de fasole fava uscata / Bissara (Maroc)

Postat de ctlina in Supe/Ciorbe
17 Mar 2019 | 3433 vizualizari

Va propun o supa marocana, ideala cand este frig si in perioada de post caci foarte consistenta. Fasolea fava (foul sau faba) este foarte populara in zona bazinului Mediteranei, in special in nordul Africii si in Orientul Mijlociu. Bobul este mare, aplatizat. Are un gust distinct, usor aromat, este foarte bogata in fibre, comparativ cu alte soiuri de fasole. Se gateste ca orice alt soi de fasole, cu mentiunea ca trebuie tinuta la hidratat mai mult decat fasolea obisnuita, ideal minimum 12 ore. In cazul preparatelor de tip „caserola” sau in salate se consuma cu tot cu coaja; in cazul in care destinatia finala este humus, se decojeste dupa procesul de hidratare. In zona araba, fava face parte din falafel, humus, diverse salate, sau preparate cu sos, de tip iahnie.(vezi  aici ) A mea era uscata si decojita adusa din vacantele mele siciliene. Retete de post creative

Inapoi la reteta

Comentarii (13)

la 17.03.2019, 18:49
la 17.03.2019, 18:57
la 17.03.2019, 18:58
la 17.03.2019, 19:13
la 17.03.2019, 20:07
Ce bună!
la 17.03.2019, 20:37
Cum zic unii intelepti ( unul sigur este, dar nu-l cunosc) ''gusturile nu se discuta'' mai ales supele creme....
la 17.03.2019, 20:53
la 17.03.2019, 23:56
la 18.03.2019, 08:54
Cred ca o fi buna!
la 18.03.2019, 10:03
Tare buna !!!
la 18.03.2019, 13:31
imi place bobul,imi place si reteta ta
la 18.03.2019, 17:08
la 21.03.2019, 07:50
Buna!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking