Supa crema de fasole fava uscata / Bissara (Maroc)
Postat de ctlina in Supe/Ciorbe 17 Mar 2019 | 3433 vizualizari
Va propun o supa marocana, ideala cand este frig si in perioada de post caci foarte consistenta.
Fasolea fava (foul sau faba) este foarte populara in zona bazinului Mediteranei, in special in nordul Africii si in Orientul Mijlociu. Bobul este mare, aplatizat. Are un gust distinct, usor aromat, este foarte bogata in fibre, comparativ cu alte soiuri de fasole.
Se gateste ca orice alt soi de fasole, cu mentiunea ca trebuie tinuta la hidratat mai mult decat fasolea obisnuita, ideal minimum 12 ore. In cazul preparatelor de tip „caserola” sau in salate se consuma cu tot cu coaja; in cazul in care destinatia finala este humus, se decojeste dupa procesul de hidratare.
In zona araba, fava face parte din falafel, humus, diverse salate, sau preparate cu sos, de tip iahnie.(vezi aici )
A mea era uscata si decojita adusa din vacantele mele siciliene.
Retete de post creative
Inapoi la reteta
|