Supa cu rosii, galuste si leurda

Postat de mihaelar63 in Supe
4 Apr 2016 | 3741 vizualizari
Supa cu  rosii, galuste si leurda

Supa de rosii cu galuste de gris este preferata mea. De aceasta data diferenta este data de  leurda verde si de muschiuetul  semi-afumat.

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 2 tije telina verde apio
  • 2 linguri ulei
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 oua
  • 6-7 linguri gris
  • 300 gr muschiulet de porc semi-afumat
  • 1 legatura leurda verde
  • 1 pahar bulion de rosii
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Taiati muschiuletul de porc cuburi.
  3. Taiati cubulete patrunjelul radacina si telina. Morcovii si ceapa se taie rondele.
  4. Caliti aceste legume usor in ulei. Sarati. Adugati 2 l apa.
  5. Fierbeti 15 minute pana morcovul a inceput sa se inmoaie .
  6. Adugati bulionul de rosii, telina si muschiuletul de porc.
  7. Bateti spuma ouale cu mixerul. Sarati. Adugati  treptat grisul.
  8. Lasati compozitia sa se odihneasca  cateva minute. 
  9. Reduceti intensitatea fierberii, ca galustele sa nu se sfarme .
  10. Se formeaza galuste cu ajutorul unei linguri. La fiecare galusca se scufunda lingura in zeama fierbinte [ astfel compozitia nu se lipeste de lingura si se desprinde usor].
  11. Cand lichidul din zeama a inceput sa clocoteasca se aduga o cana de apa rece, se pune capac si se opreste focul [ astfel galustele  vor fi pufoase si bine umflate] .
  12. Tocati leurda fasii si taiati patrunjelul marunt .
  13. Adugati verdeata in supa. Piperati.
  14. Gustati , sarati si acriti daca mai doriti :d
  15. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu rosii, galuste si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa cu fasole verde si ficatei de pui

Postat de mihaelar63

Supa cu fasole verde si ficatei de pui

Spalati si curatati ceapa, usturoiul si morcovul. Spalati verdeturile. Taiati morcovii dupa plac. Tocati ceapa si usturoiul marunt. Curatati ficateii de pielite si ii...

Citeste continuarea

Supa de ciuperci

Postat de Ksenya

Supa de ciuperci

Ceapa o tocam si o calim in ulei pana capata usoare urme aramii. Adaugam morcovul spalat si  taiat rondele, lasat 2 minute sa caleasca amestecat intre timp, apoi pastarnacul si apio spalat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2016, 23:57
O minunatie!
la 05.04.2016, 00:01
Multumesc , Rux !!!Cred ca fara muschiuleti , ai putea servi si tu Eu as avea curaj sa pun somon afumat . De ce nu ?
la 05.04.2016, 00:08
Deci daca-as veni la tine...tot ai gasi variante sa ma hranesti si pe mine ))))) Scumpa mai esti!
la 05.04.2016, 00:09
uuu, ce combinatie buna
la 05.04.2016, 00:15
Rux,somonul afumat face parte din rezerva de urgenta Mereu am in frigider Cred ca as incerca o ciorba ardeleneasca reinventata . La prima dezlegare la peste promit ca asta prepar . Mi-a venit inspiratia )

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking