Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert în oală, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă.
Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, numai cât să se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.
Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se taie fin și se călesc peste ceapă.
Se spală ardeiul capia, se curăță de cotor și de semințe, se taie cubulețe și se pune la călit în tigaie, cu celelalte legume.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se pun la călit peste toate celelalte legume. Se adaugă 100 ml de apă și se lasă tigaia pe foc mic, ca să se pătrundă bine toate legumele și să scadă lichidul.
Se curăță cartofii de coajă, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oală la fiert, peste rădăcinoasele care sunt aproape fierte. Când este cazul, se adaugă apă, în oala de supă, dacă a scăzut prea mult.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Când a scăzut lichidul din tigaie, se adaugă legumele călite în oala de supă și imediat se toarnă și sucul de roșii preparat în casă. După două-trei clocote, se condimentează cu sare, piper și cimbru, se mai lasă supa la fiert încă 2-3 minute și apoi se oprește focul de la aragaz.
După ce s-a luat oala de pe foc, se adaugă și pătrunjelul tocat, se pune capacul și supa poate fi servită, după ce se ”odihnește” 10-15 minute.