Supa de rosii cu taitei lenesi (turnatei)
Postat de RODIMUR in Supe 27 Aug 2020 | 5167 vizualizari
Am văzut zilele trecute pe net o supă de roșii a Ginei Bradea și mi-am amintit de îndată că o mătușă de-a mea făcea o mâncare similară. Pe noi ne amuza când spunea că este o supă cu ”tăiței leneși” iar ea ne-a explicat că de fapt nu tăițeii sunt leneși, ci gospodina, care a găsit o modalitate de a fi mai expeditivă. În fapt sunt niște tăiței care se fac rapid și popular li se mai zice ”turnăței” pentru că sunt ”turnați” în supă printr-un poș, sau o pungă decupată într-un colț. Evident, n-am stat pe gânduri și am făcut rapid o supă de roșii, care se potrivește foarte bine cu acest gen de tăiței rapizi, care de fapt pot fi făcuți / ”turnați” și în alte supe...
Tăițeii pot fi făcuți mai lungi, sau mai scurți, mai subțiri, sau mai groși, dar eu am ales să-i fac mai ”umflăței” și tare buni, consistenți și gustoși au fost în supa dulce acrișoară de roșii...!
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.
Inapoi la reteta
|