Ingrediente
Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
- o capatana de usturoi
- o mana de ciuperci (optional)
- 1 litru de apa
- 2 linguri cu vegeta (neaparat preparata in casa)
- o lingura cu amidon
- doua linguri cu ulei
- sare dupa gust
- busuioc proaspat
Pentru bruschette ne sunt necesare:
- 2 ciuperci potrivite
- 4 painici mici (de casa)
- cativa catei de usturoi
- 2 linguri cu ulei de masline
- o lingurita cu busuioc proaspat tocat
Mod de preparare
Pentru a pregati supa procedam astfel:
Tocam ciupercile marunt (desigur, dupa ce au fost bine spalate) si le rumenim usor intr-o cratita in care am adaugat cele doua linguri cu ulei.
Usturoiul se trece prin presa si se pune peste ciuperci. Se prajeste 2-3 minute, avand grija sa nu se arda.
Se adauga apoi supa de legume (preparata din apa si cele doua linguri cu vegeta), se sareaza dupa gust si se continua fierberea pana ce incepe sa dea intr-un clocot mic.
Amidonul se desface intr-o cescuta cu apa si se adauga peste supa, continuandu-se fierberea pentru inca 10-15 minute aproximativ.
Intre timp se pregatesc feliile de bruschette.
Feliem painicile si le coacem pe ambele parti.
La fel procedam si cu ciupercile.
Le stropim cu ulei de masline si le frecam cu usturoi.
Presaram busuiocul proaspat tocat si asezam feliutele de ciuperci fripte.
Supa se serveste fierbinte, alaturi de bruschette. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|