Szekelygulyas- gulas secuiesc

Postat de mihaelar63 in Porc
17 Feb 2020 | 7419 vizualizari

Székelygulyás, in romaneste gulas secuiesc, nu are nimic de-a face nici cu un gulas si nici cu secuii, ci cu o intamplare din Budapesta anului 1846 cu  poetul si revolutionarul maghiar Petőfi Sándor si prietenul sau Székely József. Cei doi au intrat intr-un mic restaurant din capitala Ungariei. Era deja tarziu, mancarea se cam terminase, iar chelnerul le-a spus mai are doar ceva rest de tocanita de porc si dintr-o fiertura de varza acra. Infometat fiind, Székely i-a spus sa le amestece si sa le-o aduca.    De atunci  acestia comandau numai gulasul lui Székely, motiv pentru care a si fost introdus  in meniu sub numele de székelygulyás, iar reteta a devenit, cu trecerea timpului, cunoscuta in Ungaria si tarile limitrofe. Gulasul secuiesc se prepara atat cu varza acra cat si cu dulce. Eu am poftit pe cea dulce !!!

Inapoi la reteta

Comentarii (10)

la 17.02.2020, 19:56
bun bun
la 17.02.2020, 21:02
Mie îmi place ci varză acră! Zmeiișorii, preferă ambele variante!
la 17.02.2020, 21:09
Eu vin la masa si aduc paine calda!
la 17.02.2020, 21:39
Bun...!
la 17.02.2020, 21:52
Multumesc , Rocsi Te astept
la 17.02.2020, 22:34
la 18.02.2020, 09:07
la 18.02.2020, 13:41
Gustos!
la 24.02.2020, 16:13
la 27.02.2020, 14:54

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking