Tagliatelle cu leurdă și sfeclă roșie

Postat de CulinaryRainbow in Paste
26 Mar 2015 | 3445 vizualizari

Probabil știți deja că ador aluaturile dospite dar și cele fragede. Când mă apuc de făcut produse de patiserie sunt precum un copil care se joacă cu o bucată de plastelină. Așa sunt eu. Îmi place să simt cum se formează aluatul, să-l frământ, să-i simt consistența, să-l modelez, să-l văd cu crește și cum se coace în cuptor. Ce-i drept, mama mă lăsa mereu să mă joc cu aluatul atunci când pregătea vreo bunătate la cuptor sau când făcea gogoși. Totuși, evitam să fac paste făinoase deși ador pastele făcute în casă. Îmi era destul de greu să le pregătesc după metodele rudimentare, mai ales că aluatul pentru cele pregătite 100% de mână trebuie să fie mai tare, fără elasticitate, pentru a obține paste de calitate. Acum am jucărie nouă pe care mi-e tare drag s-o flolosesc. O mașină de paste proaspete care-mi ușurează mult de tot munca.

Inapoi la reteta

Comentarii (25)

la 27.03.2015, 08:32
Foarte frumoase!! Imi plac si mie cele colosate dar tare greu ma mobilizez sa le fac
la 27.03.2015, 09:17
ce culoare frumoasa are
la 27.03.2015, 10:02
Simona, rapid le faci. Iar din cantitățile de mai sus, ies o grămadă!
la 27.03.2015, 14:55
Ce culoare faina au!
la 27.03.2015, 19:54
Ce culori frumoase!
la 28.03.2015, 10:39
Daa, bună idee cu leurdă
la 02.04.2015, 00:29
la 05.04.2015, 17:58
la 08.04.2015, 13:35
Cat de frumoase sunt pozele! Buna idee.. trebuie sa pun si eu la munca masina aia care zace de multi ani in cutie
la 08.04.2015, 14:23
Păcat! Eu mai bine fac paste acasă, decât să le cumpăr.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking