Tarta cu mere si mascarpone

Postat de oanapl in Prajituri
24 Feb 2017 | 4156 vizualizari
Tarta cu mere si mascarpone

Daca tot e Dragobetele azi, va recomand sa incercati o tarta delicioasa si de efect (spun eu) cu mere si crema mascarpone, in forma de inima.

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura:
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou
  • 50 g zahar macinat
  • 1 mar
  • extract de vanilie
  • pentru ornat:
  • 1-2 mere

Mod de preparare

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Intre timp, mixezi oul cu crema mascarpone si zaharul macinat si adaugi extractul de vanilie. Cureti marul, il tai cubulete si il amesteci cu crema mascarpone.
Scoti aluatul de la frigider, intinzi o foaie si o transferi in tava unsa cu unt. Indepartezi surplusul de aluat, intepi aluatul din loc in loc, il acoperi cu hartie de copt si boabe de fasole si il coci pentru 15 minute, la 200 de grade C.
Scoti aluatul din cuptor si torni crema mascarpone.
Tai merele in jumatate, scoti cotorul, iar apoi le feliezi cu ajutorul unui cutit special, formand fasii foarte subtiri. Fasiile obtinute le rulezi una peste alta pentru a obtine un trandafir, pe care ii asezi peste crema. Poti sa ornezi intreaga tarta cu trandafiri. 
Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se inmoaie merele. O lasi sa se raceasca si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Aluatul de tarta: Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul. Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat. Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine...

Citeste continuarea

Tarta cu branza si mere

Postat de oanapl

Tarta cu branza si mere

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 24.02.2017, 10:52
Asa de Dragobete! Minunata!
la 24.02.2017, 11:13
la 24.02.2017, 11:22
buna
la 24.02.2017, 11:38
buna
la 24.02.2017, 11:57

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking