Ingrediente
- 140 gr. unt gras( 82%)
- 240 gr. faina de patiserie( plus o lingura pentru infainat)
- 120 gr zahar
- vanilie
- un praf de sare
- 1 ou mare
- un varf de cutit de praf de copt
- coaja rasa de la o portocala( BIO)
Umplutura:
- scortisoara
- 8 mere mari ionatane
- 6 linguri zahar brun
- vanilie
- zahar pudra vanilat pentru decor
Mod de preparare
Aluatul se prepara simplu: untul rece taiat in bucati se amesteca cu faina cernuta, cu zaharul, oul, vanilia, praful de sare si cel de copt si se framanta pana la omogenizare, apoi se infaineaza usor si se pune la rece pentru o jumatate de ora.
Merele se spala, se curata si se razuie.
Se intinde aluatul, se pune in tava, se lasa marginile mai sus, se asaza merele deasupra se presara zaharul brun, vanilia, scortisoara si se lasa marginile peste umplutura.( Ii puteti da forma dorita).
Tarta se coace la 190 de grade in jur de 45- 50 de minute sau pana se rumeneste frumos.
Cand se scoate tarta din cuptor, se lasa complet la racit apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Va doresc pofta buna la desertul cu parfum de copilarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu mere, scortisoara si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
|