Tiramisu reţetă originală, in cupe cu Ceva Fin de la Delaco

Postat de mena29 in Dulciuri
25 Ian 2014 | 115791 vizualizari
Tiramisu reţetă originală, in cupe cu Ceva Fin de la Delaco

Tiramisu reţetă originală Pentru ca nu am avut oua de casa,am preferat sa procedez in felul urmator:

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 g piscoturi
  • 500 g mascarpone
  • 300 g frisca lichida (eu am avut Pilos din Lidl)
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • Lichior amaretto
  • 250 ml cafea preparata si indulcita
  • Biscuiti italieni-Amaretti pentru ornat

Mod de preparare

  Tiramisu reţetă originală

Mixam bine cele 4 galbenusuri cu zaharul dupa care continuam pe baie de abur,vreo 15 minute Lasam sa se raceasca si adaugam branza mascarpone. Separat mixam frisca lichida dupa care o incorporam in crema.Frisca am pus-o in locul albusurilor. Adaugam 2-3 linguri de lichior. Punem lichior Amaretto si in cafeaua rece,atat cat ne place dupa care incepem sa montam prajitura in cupe. Punem cate o lingura de crema in fiecare cupa,peste vom pune jumatati de piscoturi pe care le-am scufundat pret de 2 secunde in cafea,punem din nou crema,piscoturi si deasupra din nou crema. Mie mi-au iesit vreo 12 cupe. Deasupra nu am pus ca de obicei cacao ci am zdrobit cate trei biscuiti Amaretti. Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, in cupe cu Ceva Fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure

Postat de Pungasa_Rogue

Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure

Pentru a fi ca si crude, alunele de padure se pun in apa rece pentru a se hidrata cu o zi inainte. A doua zi se decojesc de piele cu ajutorul unui cutit. Dupa aceea, se prepara ciocolata:...

Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu nutella

Postat de caroline

Prajitura pufoasa cu nutella

Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si un varf de sare si mixam la viteza maxima pana ce devin spumoase si se deschid la culoare iar zaharul s-a topit .  Sperat amestecam faina cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2014, 00:28
Zuuper
la 25.01.2014, 00:51
bun bun
la 25.01.2014, 01:27
super
la 25.01.2014, 07:10
Ma servesc si eu!!!
la 25.01.2014, 07:55
Bunnnnnnnnnnn!!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking