Ingrediente
- 10 cepe;
- 10 morcovi mari;
- 3 kg ardei (gras, gogosar, kapia);
- o cana de orez (tinut in apa pana cand se umfla, circa 2-3 ore);
- 300 ml ulei;
- o cana bulion (sau dupa gust);
- sare grunjoasa;
- cateva boabe de piper negru;
- 5-6 foi de dafin;
- putina apa (1-2 cani), daca este necesar.
Mod de preparare
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, dupa care se pune peste ceapa si se caleste si el.
Ardeiul se curata de seminte, se spala, se taie fideluta si se pune la calit.
Cand incepe sa fiarba compozitia, se adauga orezul si se poate adauga putina apa daca nu este zemoasa.
Spre finalul fierberii se adauga bulionul, cateva boabe de piper, 5-6 foi de dafin si se potriveste zacusca de sare. Se mai lasa cateva clocote, dupa care se pune fierbinte in borcane de 400 g. Se capacesc, apoi se pun la cuptorul preincalzit in tava cu apa fierbinte (pentru a nu se sparge borcanele) circa o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|