Ingrediente
- jumatate de iepure
- 1 ceapa mare
- 5-6 cartofi
- 1 morcov proaspat
- 1 punga de legume congelate ( eu am avut cu mazare, ardei gras si morcov)aprox.300 g
- 4-5 fire de ceapa verde
- 1 pastarnac
- 4-5 graunti de usturoi
- 150 ml vin
- 3 linguri de bulion de casa
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- ardei boia
- busuioc uscat
- foi de dafin
- patrunjel verde
Mod de preparare
Mai intai, calim putin carnea de iepure, in ulei incins, pana cand incepe sa se aureasca. Adaugam ceapa taiata julienne si lasam inca 3-4 minute, la foc iute.
Adaugam apoi si legumele ( fara cartofi), vinul, sare, piper, foi de dafin, busuioc uscat, ardei boia si apa cat sa le acopere. Acoperim cu un capac si lasam la foc iute, pentru 30-35 de minute.
Adaugam apoi si cartofii, ceapa verde si usturoiul tocate marunt si lasam la fiert inca aprox.15 minute.
Adaugam apoi si bulionul, daca este nevoie, mai adaugam si putina apa si mai lasam inca 20-25 de minute la fiert.
La final, adaugam patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de iepure si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|