Tocanita de galbiori cu mamaliguta

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de legume
12 Oct 2015 | 5806 vizualizari
Tocanita de galbiori cu mamaliguta

Galbiori proaspeti sa ai ca in jumatate de ceas te alegi cu bunatate de tocanita , care este delicioasa chiar daca nu are carne !!! Imi plac mult aceste ciuperci cu frumoasa culoare galbena energizanta http://ciupercomania.blogspot.com/2014/03/galbiorul-cantharellus-cibarius.html

Ingrediente

  • 500 gr galbiori
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 2 cepe verzi
  • 7 catei usturoi
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina alba
  • 1 cana lapte
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • Pt mamaliguta 1 cana faina malai+ 3 cani apa + sare

Mod de preparare

  1. Spalati si curatati legumele si ciupercile .
  2. Tocati marunt legumele si le caliti in ulei amestecat cu unt pana incep sa se inmoaie .Sarati  si puneti galbiorii .
  3. Presarati faina alba. Amestecati si turnati incet laptele .Fierbeti 15 minute .
  4.  Supravegheati sa nu scada sosul prea tare. Daca acesta  este prea scazut si gros , diluati cu putina apa .
  5. Gustati si verificati ca ciupercile sa fie patrunse . Piparati si sarati daca este nevoie .
  6. La servire adugati patrunjel verde .
  7. Drept garnitura noi am avut mamaliguta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Galbiori cu usturoi si mamaliguta

Postat de autodiag

Galbiori cu usturoi si mamaliguta

Se curata galbiorii de pamant, se spala si se taie in bucati mari. Se pune ulei intr-o cratita, se adauga galbiorii si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade zeama, apoi se adauga apa si se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2015, 10:53
Tare buna cred ca e!
la 12.10.2015, 10:54
Pentru mine galbiorii sunt o delicatesa . Pun si pe iarna la congelat
la 12.10.2015, 10:54
la 12.10.2015, 10:55
Rux , Dia , Veve . Nu cred ca ma puteti refuza
la 12.10.2015, 10:56
Camelya , multumesc !!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking