Tocanita din piept de pui, cu rosii cherry si busuioc

Postat de mihaelar63 in Pui
6 Dec 2021 | 3852 vizualizari
Tocanita din piept de pui, cu rosii cherry si busuioc

  Mi-a venit pofta de tocanita de pui . Dar sa se preare si reped e. Sincer sa va spun eu nu mananc pielea de pui , asa ca ideal este sa folosesc pieptul  acestuia .  

Ingrediente

  • 500 gr piept pui
  • 500 gr rosii cherry
  • 100 ml ulei
  • 2 ardei kapia
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita boia dulce ardei
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri busuioc verde tocat [ al meu era in floare ]
  • sare
  • 2 ardei iuti
  • faina de malai pentru mamaliga
  • mnuratura preferata

Mod de preparare

  1.  Legumele se curata si se maruntesc .
  2. Sotati legumele in ulei .
  3. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune pieptul de pui taiat marunt .
  4.   Puneti boia si amestecati . Imediat se pune apa cat sa acopere carnea si se fierbe inabusit jumatate de ora .
  5. Rosiile cherry se pun la sfarsit . Le puteti taia jumatati sau sa le increstati usor sa elibereze din suc in  timpul ultimului clocot .
  6.  Daca este nevoie mai completati cu putina apa .
  7.  La sfarsit se condimenteaza cu piper .
  8. Puneti verdeturile tocate  , amestecati si opriti focul .
  9.  Noi am servit aceasta tocanita cu mamaliguta , ardei8 iute si ardei umpluti cu varza acra.
  10.    Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din piept de pui, cu rosii cherry si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui cu Bere Neagra (Reteta Video)

Postat de Ina75

Pui cu Bere Neagra (Reteta Video)

Taiem puiul pe langa sira spinarii, cu o foarfeca, astfel incat sa il putem desface intr-o bucata. Daca puiul este mare, taiem sira spinarii pe ambele parti si o indepartam. Intindem puiul ca sa...

Citeste continuarea

Rulada din piept de pui cu spanac si branzeturi

Postat de gabrielacuisine

Rulada din piept de pui cu spanac si branzeturi

Spalam carnea  si o tamponam cu un servet de hartie ca sa absoarba apa. Taiem pieptii si fiecare bucata o acoperim cu folie alimentara si o batem bine pana se subtiaza. Dupa ce am batut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2021, 17:14
la 06.12.2021, 17:18
la 06.12.2021, 19:03
Buna!
la 06.12.2021, 19:25
la 06.12.2021, 20:15
gustoasa!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking