Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
17 Apr 2024 | 599 vizualizari
Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Un Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos, gatit de sarbatoare, de pregatit pentru cei dragi sau pentru musafiri! Cu un asa tort sigur ii veti incanta pe toti! L-am pregatit acum ceva timp, cu gandul sa il prepar si de sarbatori, dar am zis sa vedem cat de mult ne incanta combinatia! Si a fost fain, tare bun, elegant, iar cu o singura felie, acopeream o masa, pentru ca este si satios! Daca vreti sa faceti ceva frumos si bun, incercati acest tort aperitiv! Pentru acest Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, sana, ulei, faina, parmezan, crema de branza, ardei, porumb, mazare, rosii, patrunjel.

Ingrediente

  • Ingrediente Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos
  • Pentru blat (23 cm):
    • 6 oua
    • 150 gr sana
    • 40 ml ulei
    • 170 gr faina
    • sare
    • piper
    • 1 lingura parmezan ras
    • 1 praf de copt
    • 3-4 crengute marar verde
    Pentru umplutura 1:
    • 250 gr crema de branza
    • 1 ardei kapia
    • 5 linguri boabe de porumb
    • sare
    • piper
    Pentru umplutura 2:
    • 1 cutie mazare fiarta (400 gr)
    • 200 gr crema de branza
    • sare
    • piper
    In plus:
    • 150 gr crema de branza
    • 4 felii mortadella
    • rosii cherry
    • frunze de patrunjel verde

Mod de preparare

Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper, praful de copt. La final adaugati faina cernuta si mararul verde, tocat marunt. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati jumatate din albusurile spuma in compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta, de jos in sus. Dupa ce s-au amestecat bine, adaugati si restul de albusuri spuma si invartiti usor. Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal. Tapetati o tava rotunda de 23 de cm, cu hartie de copt. Turnati prima parte de compozitie, o nivelati. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10-12 minute. Cand este gata, scoateti foaia de blat din cuptor. La fel procedati cu urmatoarele. Le lasati sa se raceasca.

Umplutura 1: Mixati crema de branza cu putina sare si piper. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Il adaugati peste branza, impreuna cu boabele de porumb, le amestecati bine.

Umplutura 2: Desfaceti mazarea, o scurgeti bine. O puneti intr-un blender, presarati putina sare si piper. O pasati pana devine piure. Rasturnati piureul de mazare intr-un bol, adaugati crema de branza si le mixati pana sunt omogenizate. Asezati prima foaie de blat de un platou si un inel detasabil in jurul sau. Puneti umplutura cu ardei si porumb, o nivelati. Asezati a doua foaie, apasati usor, puneti crema cu mazare, o nivelati. La final asezati a treia foaie de blat. Acoperiti tortul, il dati la rece 2-3 ore sau peste noapte. Dupa acest timp, il scoateti de la rece, indepartati inelul. Il ungeti deasupra cu 150 de gr de crema de branza (sau puteti sa il imbracati tot in crema, voi decideti). Deasupra il ornati cu felii de mortadella, rosii cherry taiate pe jumatate si frunze de patrunjel. Pofta buna! 

Pentru mese festive sau ocazii speciale, va recomandam si aceasta selectie de Aperitive festive, alaturi de un Platou de legume la gratar sau Oua umplute aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv drob de pui

Postat de camelia75

Aperitiv drob de pui

1.Spalati ficatul si carnea de pui, apoi le puneti la fiert in oale separate. Dupa ce s-au fiert le scurgeti de apa si le tocati marunt. 2.Puneti ouale la fiert timp de 7 minute. 3.Cat timp...

Citeste continuarea

Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv

Postat de vio_dreams

Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv

Preparare blaturi din paine: Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia.Se adauga apa calduta,uleiul, sarea si zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2024, 02:15
la 18.04.2024, 07:49
Foarte bune, torturile aperitiv, îmi plac și mie, dar fac mai rar, pentru că nu are cine să mânânce așa mult...
la 18.04.2024, 13:49
Interesanta combinatie !
la 18.04.2024, 14:22
👍👍👍🤩
la 18.04.2024, 17:12
Doua felii la pachet, va rog! ))

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking