Tort brownies cu mini choux-uri

Postat de gicuta69 in Torturi
10 Sep 2015 | 7065 vizualizari
Tort brownies cu mini choux-uri

Ingrediente

  • Mini choux-uri:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 1l lapte
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 6 lg faina
  • pastaie de vanilie(zahar vanilat)
  • un praf de sare
  • Blat:
  • 100 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Sirop pentru inmuiat choux-urile:
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata (topita in cativa stropi de ulei)

Mod de preparare

Mini choux-uri:

Apa si uleiul se toarna intr-o craticioara, se adauga sarea si se pune pe foc. Cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecand bine dupa fiecare.

Cu ajutorul posh-ului formam choux-uri (de marimea unei nuci mici) in tava tapetata cu hartie de copt.Le coacem in cuptorul incins (220 de grade) pentru cca 25-30 minute . Cand se racesc, se umplu cu crema de vanilie .

Crema de vanile:

Se pune laptele la fiert cu praful de sare . Galbenusurile se freaca cu  zaharul pana acesta se topeste, se adauga faina si se pune peste laptele fierbinte. Se amesteca bine sa nu faca cocoloase.Cand crema s-a ingrosat ca o smantana se da deoparte si se adauga vanilia si untul.

Blat:

Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara imprena cu untul,la foc mic. Cand sunt topite, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul ,sarea si omogenizam.Cand ciocolata s-a racorit adaugam pe rand cate un ou si amestecam bine dupa fiecare.Adaugam  faina amestecata cu cacao si praful de copt si omogenizam bine. Turnam aluatul intr-o forma rotunda (23 cm) tapetata cu hartie si coacem la foc potrivit 20-25 minute.Facem testul cu scobitoarea. Cand se raceste blatul il taiem in doua.

Sirop:

Punem zaharul intr-o craticioara si il topim pe foc.Cand obtinem o culoare aurie,dam deoparte si stingem cu apa. Punem din nou vasul pe foc si il mai lasam cateva minute pana siropul se ingroasa. Dam deoparte si il lasam la racit.

Asamblare:

Intre cele doua foi de blat se intinde un strat uniform de crema de vanile, la fel si pe lateral.Inmuiem choux-urile pe jumatate in sirop (daca  siropul se intareste il putel incalzi putin) si le lipim de jur imprejurul tortului.Deasupra punem frisca batuta,iar peste ,asezam restul de choux-uri pe care le vom stropi cu ciocolata topita.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort brownies cu mini choux-uri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu mousse de banane

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu mousse de banane

Mai intai topim cele 150 g ciocolata neagra pe baie de abur, apoi o turnam in forma si imbracam forma cu ciocolata topita, bagam forma la congelator si ne apucam sa facem inelul de banane. Am...

Citeste continuarea

Tortul meu Snickers

Postat de GeorgianaGrigorescu

Tortul meu Snickers

Pentru blat mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt. Peste albusurile spuma adaugam putin cate putin din amestecul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2015, 13:29
wwoooww ce frumos e!!!
la 10.09.2015, 13:33
O minunatie!
la 10.09.2015, 13:41
Tare interesant ...
la 10.09.2015, 13:41
o bunatate
la 10.09.2015, 13:50
Super arata, ce bun o fi!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking