Tort cu ciocolata si vanilie

Postat de licurici_lra in Torturi
28 Sep 2016 | 4650 vizualizari
Tort cu ciocolata si vanilie

Ingrediente

  • Pentru blat: 9 oua; 7 linguri de zahar; 9 linguri faina; 3 linguri cacao; un pliculet praf de copt; 100 g ciocolata amaruie.
  • Pentru crema: 9 galbenusuri; 7 linguri de zahar; 4 linguri de apa; 250ml frisca lichida.
  • Pentru sirop: 3 linguri de nescafe 3in1; o cana cu apa.
  • Pentru glazura: 200g ciocolata alba; 200g frisca lichida.

Mod de preparare

  1. Se incepe cu blatul.
  2. Ciocolata se da pe razatoarea mica.
  3. Ouale se bat spuma cu zaharul (se adauga cate o lingura si se amesteca bine), pana isi dubleaza volumul.
  4. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga in compozitia de oua.
  5. La sfarsit, se pune si ciocolata rasa si se amesteca.
  6. Compozitia se pune intr-o forma de tort detasabila (28cm) si se baga la cuptorul preincalzit.
  7. Se coace 45 min sau se incearca cu scobitoarea.
  8. Pentru crema, galbenusurile, zaharul si apa, se amesteca la bain-marie, pana se ingroasa (isi dubleaza volumul).
  9. Frisca lichida se bate tare, apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri.
  10. Pentru glazura, se rupe ciocolata in bucati mici si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit, pana se asambleaza tortul.
  11. Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se pune crema, al doilea blat, insiropat si el, apoi glazura si se orneaza dupa bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2016, 11:54
Delicios!
la 28.09.2016, 11:58
Super! Imi place! Sigur este delicios
la 28.09.2016, 12:09
Multumesc! >
la 28.09.2016, 12:14
bun bun
la 28.09.2016, 12:33
Minunat tortul tau

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking