Tort cu cremă de ciocolată şi portocale
Postat de anomisana in Torturi 21 Dec 2011 | 4859 vizualizari
De felul meu sunt pusă pe prăjiturit şi cadorisit, dar în decembrie mă întrec pe mine. Aşa că am găsit un nou pretext pentru un tort, iar cum destinatara este o domnişoară finuţă, drăguţă şi delicată dar în acelaşi timp şi puternică, am căutat să adun într-un tort acele ingrediente care să fie aşa cum este ea. Deci: puterea este redată de blatul de ciocolată cu migdale şi de ciocolata amăruie din cremă, delicateţea şi fineţea este redată de pufoşenia cremelor, uşoare, delicate, cu arome discrete, iar frumuseţea şi veselia ei sunt redate de culoarea portocalei şi a decorului. În rest, multă veselie în jurul acestui tort din care s-au înfruptat toate colegele, mai puţin sărbătorita, căci ea a lipsit de la curs, neştiind ce surpriză i se pregăteşte. Oricum, La Mulţi Ani Adriana, să ne trăieşti iar data viitoare să nu mai lipseşti.
Inapoi la reteta
|