Ingrediente
- Blat:
- 1 cana de unt 226 gr
- zahar 200 gr
- 4 oua mari
- 1 lingura de esenta de vanilie
- coaja de la o lamaie mare
- 260 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- 60 ml zeama de lamaie
- Crema de lamaie:
- 5 oua
- coaja si zeama de la o lamaie mare
- 150 gr zahar
- 1 pahar de frisca
- 1 pachet de unt
- 500 ml lapte
- 100 gr faina
- 1 vanilie
- Glazura:
- doua cescute de zahar pudra( mici de cafea)
- si cateva linguri de zeama de lamaie
- frisca
- 1 banut mare de ciocolata
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 180 grade. Se unge forma de tort cu ulei se pune si foaie de copt.
La mixer se amesteca untul si zaharul pana devin o spuma usoara aerata( in jur de 3 min). Se adauga ouale pe rand, Apoi vanilia si coaja de lamaie. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea se adauga la compozitie apoi si zeama de lamaie. Se aseaza in tava de copt si se da la cuptor ...se verifica cu scobitoarea...e gata in mai bine de 35-40 de minute. Se lasa la racit apoi se taie blatul in doua.
Crema de lamaie:
Se pune laptele la foc si se infierbanta. Se adauga si vanilia. Se bat la mixer ouale cu zaharul apoi cu faina. Se toarna jumatate din laptele fierbinte peste compozitia de oua se mai mixeaza putin si apoi se toarna totul peste laptele ramas. La foc mic se tine si se amesteca continuu pana se leaga si se ingroasa ca o ciulama. Se adauga untul rece taiat bucati se amesteca pe foc bine cu telul si la sfarsit dupa ce am incorporat untul se pune lamaia zeama si coaja rasa.
Se ia de pe foc si se da la rece. Cand crema e rece se adauga un pahar de frisca . Se bate cu telul. Cand s-a racit se orneaza tortul
Se pune blatul de jos apoi crema, partea de deasupra a blatului, se unge cu glazura facuta din zahar pudra si zeama de lamaie si se orneaza cu frisca...simplu si delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (60)
|