Tort diplomat

Postat de rocsi_1612 in Torturi
8 Sep 2016 | 14669 vizualizari
Tort diplomat

Atunci cand va doriti un tort cu multe fructe, cu siguranta diplomatul este varianta cea mai potrivita. Am fost rugata sa pregatesc un diplomat pentru cineva si desi nu am facut niciodata, stiam ca se face repede si simplu. Am facut varianta cu piscoturi, insa, daca as face pentru mine, as prefera sa fac blaturi, ca eu nu sunt o fana a torturilor cu multa crema, mai degraba le prefer pe cele care au mai mult blat :D, dar de, fiecare cu gusturile sale. Cel mai mult m-am bucurat cand mi s-a zis ca a fost apreciat tortul, delicios si ca s-a mancat tot imediat. La multi ani, dragi Marii!

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 450 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 20 gr gelatina
  • 150 ml apa
  • 3 lingurite vanilie

In plus:

  • un pachet mare de piscoturi
  • zeama de compot de caise
  • 2 nectarine
  • 2 kiwi
  • 200 gr visine fara samburi
  • 150 gr mure

Pentru decor:

  • struguri albi
  • mure
  • 1 nectarina
  • decoratiuni perluta
  • 2 linguri gelatina

Mod de preparare

Crema:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam faina, amestecam bine, apoi turnam laptele. Invartim toata compozitia bine.
Turnam totul intr-o cratita, o transferam pe foc.
La foc mic, fierbem crema, amestecam continuu cu un tel.
Cand s-a ingrosat, o luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.
Gelatina o punem la hidratat in apa pentru 10-15 minute.
O punem pe baie de aburi pana este complet topita, o adaugam in fir subtire, in crema rece si amestecam bine sa se omogenizeze. Dam crema la rece 30 de minute.
Frisca rece o mixam pana devine o spuma.
Peste frisca, punem crema rece, vanilia si le mixam usor pana sunt bine incorporate.

Spalam nectarinele, scoatem samburii si le taiem cuburi.
Decojim kiwi si le taiem cuburi.
Pe un platou asezam un inel detasabil cu diametrul de 26 cm.
Trecem rand pe rand piscoturile prin zeama de compot de caise si imbracam peretii inelului, apoi punem la baza.
Punem un rand de crema, o nivelam, apoi jumatate din cantitatea de nectarine, kiwi si toate visinele.
Punem iar crema, apoi restul de nectarine, kiwi, murele si ultimul strat de crema.

Decorul:
Gelatina o hidratam in 5-6 linguri de apa, apoi o punem pe baie de aburi pana se dizolva.
Nectarina o taiem felii, le trecem prin gelatina dizolvata si le asezam pe margini, apoi asezam boabe de struguri, mure, tot trecute prin gelatina.
Presaram si cateva decoratiuni perluta.
Il dam la rece 6-7 ore sau chiar peste noapte, apoi poate fi servit.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort diplomat cu capsuni

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de lucy2002

Desert tort Diplomat

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2016, 11:10
la 08.09.2016, 11:14
Ramane unul din preferatele mele!!
la 08.09.2016, 11:26
suuuper!
la 08.09.2016, 11:29
super!bravo
la 08.09.2016, 11:30
Wow Rocsi,prezenta

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking