Desert tort Senzational

Postat de miha in Torturi
7 Ian 2011 | 62980 vizualizari
Desert tort Senzational

La multi ani pentru Ioana mea mica, senzationala mea iubita si draga! La multi ani pentru Oana, bucatarasul nostru senzational. La multi ani Ioanei de Bucataras, un alt copil senzational. La multi ani tuturor Ioanelor si Ionilor cunoscuti si necunoscuti, senzationali sau nu. :)) N-aveam nici o idee cum sa denumesc acest tort, dar cum introducerea fu plina de senzationali, am zis ca asa ar trebui sa-i ramana numele. :)))

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g gris
  • 40 g cacao
  • 125 ml ulei
  • 25 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 g lapte condensat indulcit
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura miere
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Pentru uns foile:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 25 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Pentru bordura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 1-2 linguri lapte
  • Pentru ornat:
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 ml frisca lichida cu cacao

Mod de preparare

Blat: Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Separat, amestecam faina cu praful de copt, cacaua si grisul macinat, dupa care incorporam usor in compozitia de galbenusuri. Compozitia va deveni foarte greu de amestecat, dar incepem sa turnam laptele, uleiul si mierea si se va subtia. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza usor in compozitia de mai sus, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se imparte in 3 parti si se coc 3 foi in tava de tort (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Foile se coc la foc mediu in jur de 15 minute fiecare. Se scot cu tot cu hartie din tava si se lasa la racit. Hartia se scoate abia dupa ce foaia s-a racit foarte bine. Foile nu se suprapun.

Crema: Laptele condensat il poti prepara si acasa: http://www.dulciurifeldefel.ro/lapte-condensat/

Lapte condensat se amesteca cu 50 ml de lapte. Gelatina hidratata in 3 linguri de apa rece se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic sau la microunde. Luam cateva linguri de lapte condensat si punem peste gelatina, amestecand energic, apoi adaugam peste restul de lapte condensat. Adaugam mierea si vanilia. Se bate frisca (smantana pentru frisca), apoi treptat o incorporam in compozitia de lapte condensat.

Pentru uns foile topim ciocolata, la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Lasam la racit.

Punem o foaie de blat pe un platou, ungem cu o parte din compozitia de ciocolata si dam cateva minute la congelator. Turnam deasupra jumatate din crema, acoperim cu cea de-a 2-a foaie unsa cu ciocolata si turnam si restul de crema. Punem si cel de-al 3-lea blat si dam la rece pana pregatim glazura.

Glazura: Topim ciocolata, la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Lasam la racit la temperatura camerei. Din cand in cand amestecam in vas, pana glazura ajunge la consistenta unei smantani groase.

Batem si frisca pentru ornat, in 2 vase diferite, evident. :))

Finisam marginile tortului cu putina frisca cu cacao, apoi turnam deasupra glazura de ciocolata. O intindem cu ajutorul unei linguri, apoi din loc in loc apasam cu lingura si ridicam scurt, formand mici turturi.

Dam din nou la rece pana pregatim bordura de ciocolata. Topim ciocolata la microunde impreuna cu laptele. Omogenizam si turnam pe o bucata de hartie de copt. Nivelam si dam la congelator pentru cateva minute, pana se intareste bine. Cu un cutit bine ascutit si incalzit taiem dreptunghiuri de ciocolata, de lungime egala cu inaltimea tortului.

Punem bucatile de ciocolata pe marginea tortului, apoi ornam cu moate de frisca in degrade. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Senzational" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (90)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Diplomat

Postat de Alepaty

Desert tort Diplomat

Blatul: Am inceput prin a pregati blatul de pandispan, am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, pana am avut o bezea ferma, am adaugat galbenusurile si am mai mixat 10 secunde. Se adauga...

Citeste continuarea

Tort Diplomat

Postat de Creatsa

Tort Diplomat

Am pus fructele la scurs intr-o strecuratoare. Intr-o tava (35/25 cm) cu pereti detasabili fixeaza piscoturile astfel incat sa acopere toate marginile tavii iar pe fundul tavii pune piscoturi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2011, 11:01
Sunt prima!
Chiar ca e senzational tortul!
la 07.01.2011, 11:02
Doamne cata frumusete!!! Si cata munca!!! Si ce savoare!!! La Multi Ani senzationalei tale mici, si tuturor copiilor senzationali si celor dragi tie
la 07.01.2011, 11:03
chiar senzational
La multi ani
la 07.01.2011, 11:03
ce rabdare ai!puteai sa-i zici si superb ca asa este!imi recomanzi o reteta de tort usoara dar de efect? E ziua lui tata saptamana viitoare
la 07.01.2011, 11:04
Wow Miha stai ca vin acum La Multi Ani

Vezi toate comentariile (90)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking