Tzatziki

Postat de pusikmea in Clasice
5 Mar 2010 | 7495 vizualizari

sosul asta este preferatul sotului meu

Inapoi la reteta

Comentarii (14)

la 05.03.2010, 18:39
Foarte bun! E preferatul meu, doar ca pun smantana in loc de maioneza!
la 05.03.2010, 19:41
nu am avut smnantana k puneam si eu, am pus maioneza asta pt k este f acrisoara
la 15.03.2010, 00:09
vrei mai acrisoara, pui otet, asa pun eu dupa o reteta din grecia. E buna si varianta ta.
la 15.03.2010, 01:05
e super si eu o fac imi place tare mult
la 15.03.2010, 07:24
ms ccris, stiu k se pune otet, dar deja am folosit zeama de lamaie, cand o sa mai fac, probabil o sa incerc o alta reteta
la 15.03.2010, 07:46
ms nadina, il faci dar dupa post, sau poti folosi iaurt de post pe baza de soia
la 17.03.2010, 20:50
multumesc dar aici nu gasesc iaurt de soia,poate in tara dar aici mai greu cu produsele din soia,singulul lucru ce am gasit e laptele de soia,oricum fac dupa paste
la 01.04.2010, 18:41
Taaaare bun, 5 furculite de la mine, tocmai mi-amamintit ca nu ammai mancat asa ceva de multa vreme
la 01.04.2010, 19:46
la 15.04.2010, 08:23
Imi pare rau dar smantana sau maioneza nu au ce cauta in tzatziki... pentru ca atunci nu mai e tzatzki ci sos de castraveti sau ceva in genul acela. Asta ca sa pastram autenticitatea. Otet se pune in general doar in tzatziki-ul folosit la preparea salatelor.

Castravetele se taie in doua, se scobeste cu ajutorul unei lingurite de mijlocul cu seminte, se rade si se scurge bine intr-un prosop de bucatarie curat inainte de a se amesteca cu iaurtul. Acesta de asemenea sa fiecel de tip grecesc, adica iaurt cu cantitate mica de lichid - daca nu se gaseste in comert se poate prepara dintr-un iaurt normal lasat peste noapte la scurs intr-un tifon, sau un filtru de cafea din cel de plastic.
la 15.04.2010, 10:16
FlyingRoo, ms frumos pt reteta, eu stiuk asta nue tzatziki autentic, l-am adaptat dupa ce am avut in frigider, o sa-l fac cu siguranta dupa reteta ta
la 15.04.2010, 16:52
Pusikmea, sunt si eu "vinovata" de asta, cand aduni de prin frigider ce mai este si te uiti la ele si "trantesti" ceva acolo care sa le cuprinda pe toate

Sa-l faci sigur, nu o sa-ti para rau de munca depusa, ca e mai multa munca intradevar. Ah, si pe deasupra lui se poate presara un praf de boia, dulce sau iute, dupa pofta inimii. Incerca-l peste niste cotlete de miel, o nebunie.




P.S. Bebe e o dulceata!
la 07.10.2010, 23:45
M-am bucurat sa citesc acest articol, Tzatziki este foarte bun cu cartofi prajiti si snitel.
la 13.05.2011, 16:06

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking