Ulei aromat cu fire de chili si pimento

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Vegan / Raw vegan
19 Dec 2012 | 4701 vizualizari

V-ati gandit vreodata cate feluri de ulei folositi in preparatele voastre? Sau ati contorizat vreodata cate uleiuri aveti in camara? Adevarul este ca acum cativa ani buni, gaseam pe rafturile de la magazine un singur ulei (maxim doua), respectiv uleiul de floarea soarelui, apoi parca mai auzisem in treacat si de uleiul de masline, dupa care si acesta din urma a devenit nelipsit in bucatariile noastre, iar apoi a inceput avalansa de uleiuri de toate tipurile prin magazine. In aceste zile detin in camara cam acestea: ulei de susan, ulei de masline de doua tipuri, ulei de struguri, ulei de cocos, ulei de palmier si ulei presat la rece, cam atat, cred... A, da, desigur si uleiul recent preparat despre care intentionez sa detaliez mai multe imediat. Si sa nu uit, mai am si unt (neclarificat) Ghee pe care il folosesc adeseori la prajeli minore, chiar si la ochiuri sau omleta. Sigur, pe piata se gasesc acum zeci si zeci de uleiuri aromate si colorate in fel si chip, cu plante aromatice, ierburi, condimente, care se vand si sub forma de suveniruri. Eu am incercat o combinatie mai aparte: am amestecat fire de chili si pimento cu ulei de masline. Culoarea uleiului din imagine l-am obtinut dupa cateva zile de pastrat condimentele in ulei. Inainte de utilizare, pentru ca aroma condimentelor si ierburilor sa devina mai intensa, se pastreaza uleiul astfel amestecat, pentru cateva saptamani.

Inapoi la reteta

Comentarii (18)

la 22.12.2012, 14:36
Multumesc tare mult mena
la 14.01.2013, 10:43
Elegantă prezentare! Trebuie să fie foarte bun!
la 20.01.2013, 17:49
Daciana, frumoasa prezentare. am si eu o intrebare de unde ai cumparat firele de chilli? O seara placuta.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking