Urși de mamaliga cu branza

Postat de RODIMUR in Mancare copii
16 Oct 2018 | 15276 vizualizari

Zilele trecute mă găndeam ce mâncare să fac, care să meargă cu o mămăliguță bună și caldă, așa cum îmi place mie și cum n-am mai mâncat de mult timp. Mi-am adus aminte atunci de ”urșii” pe care ni-i făceau părinții în copilărie, ca să ne îndemne să mâncăm. ”Urșii” pe care-i mâncam în copilărie aveau o formă lunguiață (nu rotundă, cum are bulzul, în alte zone) și fie erau tăvăliți imediat în brânză fărâmițată și uscată, fie erau făcuți la cuptor, fie erau prăjiți la grătar sau în tigaie, cu unt. Am ales ultima variantă, pentru că preparați astfel, mi se par mai buni.  N-am făcut decât 4 ”urși”, pentru două persoane și au ieșit foarte buni...

Inapoi la reteta

Comentarii (20)

la 18.10.2018, 19:18
Mulțumesc, Daniela!
la 19.10.2018, 19:57
Ce mai mancam si noi cand eram copii. Iarna, daca eram la tara, ni-i cocea pe plita! Ce bunatate!
la 19.10.2018, 20:39
Rocsi, mă bucur că știi de urși... Aveam impresia că numai pe vremea mea se mânca așa ceva și că tinerii nici nu știu despre ce este vorba...Mulțumesc frumos!
la 12.12.2018, 22:32
la 12.12.2018, 23:36
Merci, Alexandra!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking