Varza cu ciolan la cuptor

Postat de timea in Porc
14 Ian 2014 | 19089 vizualizari
Varza cu ciolan la cuptor

Imi place varza sub orice forma si iarna si vara si acra si dulce si cruda si gatita. Ati inteles, imi place varza :)

Ingrediente

  • 1 varza mai mare
  • 1 ciolan de porc afumat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • marar uscat
  • 2 cani zeama de varza (moare de varza)
  • 1-2 cani apa
  • 300 ml suc de rosii
  • cateva feliute de slanina
  • 3 -4 linguri ulei

Mod de preparare

Punem apa la fiert intr-un vas mai mare in care adaugam putina sare. Cand fierbe apa punem ciolanul si lasam sa fiarba pana se inmoaie (aprox 45-60 min).

In acest timp ne ocupam de varza. Taiem varza, o punem intr-un bol, o saram si lasam  asa 20-30 min.

Curatam ceapa si morcovul, le tocam marunt si le punem la calit in 2 linguri de ulei. 

Luam ciolanul de pe foc si il portionam.

Eu am folosit pentru aceasta mancare un vas roman, insa se poate si in alt timp de vas fara nici o problema. 

Stropim fundul vasului cu putin ulei si asezam feliile de slanina.

Punem un rand de varza (stoarcem varza) si un rand de ceapa cu morcov, apoi asezam cateva bucati din ciolanul dezosat si condimentam. Punem restul de varza, ceapa si morcov si restul de carne si condimentam. 

Turnam 2 cani de zeama de varza si doua de apa (putem pune din apa in care a fiert ciolanul), punem capacul si dam vasul la cuptorul incins la 175-180 de grade timp de aprox 1 ora si jumatate.

Dupa ce s-a scurs acest timp scoatem din cuptor si turnam sucul de rosii si dam din nou la cuptor 30 de minute. 

Servim cald cu smantana.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciolan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Varza la cuptor cu ciolan afumat

Postat de MotanLaOale

Varza la cuptor cu ciolan afumat

Varza se pune de cu seara la desarat in apa rece. A doua zi se curata de cotoare, se taie fideluta si se stoarce bine. Intr-o cratita se caleste in ulei ceapa curatata si tocata marunt 3-4...

Citeste continuarea

Ciolan afumat,fiert in bere la cuptor cu varza calita

Postat de mikidaniro

Ciolan afumat,fiert in bere la cuptor cu varza calita

Ciolanul afumat Ciolanul il punem pe foc intr-un vas inalt cu apa cat sa il acopere.Adaugam cateii de usturoi (o capatana) necuratati si zdrobiti,boabele de piper,foile de dafin si lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2014, 19:06
O portie dubla, te rog
la 14.01.2014, 19:07
la 14.01.2014, 19:09
si eu vreau
la 14.01.2014, 19:10
Xana , Deyu , Bia cu drag
la 14.01.2014, 19:11
Hai ca pun repede de mamaligaBun,buna varza!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking