Ingrediente
- 500 grame de varză de Bruxelles
- 100 ml de lapte
- 100 ml de smântână grasă
- 50 grame de cașcaval răzuit
- 50 grame de unt
- 1 lingură de amidon alimentar
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- unt pentru uns tava
- Pentru servit:
- smântână
Mod de preparare
Verzișoarele se curăță de foile exterioare, se spală sub jet și se pun la fiert, 10-15 minute, în apă rece cu sare.
După acest interval de timp se strecoară și se lasă să se scurgă de apă.
Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare.
Cât timp fierb verzele, se prepară sosul alb din: amidon, unt, lapte și smântână. Se dă crăticioara cu sosul pe aragaz, la foc mic și se amestecă întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului, până ce se îngroașă puțin. Atunci se ia crăticioara de pe foc și se lasă în așteptare, până ce vor fi gata verzele.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se distribuie în ea verzele fierte și răcorite.
Sosul alb se toarnă uniform peste verze, se condimentează cu; sare,piper și boia de ardei dulce, se presară cașcavalul răzuit și se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute.
Se servește imediat, cu smântână.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu sos alb, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|