Ingrediente
- 1 varza alba rasa
- 1 ceapa alba tocata fin
- 2 morcovi rasi
- 1 piment verde jalapeno, taiat fin sau pudra de piment uscat
- sucul si coaja rasa de la o lime/lamaie verde
- 2 linguri de sare marina (atentie nu sarati prea tare)
- 1-2 fire de origano sec
Mod de preparare
Sterilizati un borcan de 1 kg si capacul lui.
Dati pe razatoare morcovii si varza.
Eu am folosit un cutit de curatat legume la-nceput si apoi am terminat cu razatoarea cea mare.
Amestecati toate legumele cu sarea, sucul si coaja rasa de lamaie.
Puneti piment dupa gust, amestecati si presati sa iasa zeama verzei.
Umpleti borcanul cu acest amestec si apasati bine. N-am pus apa, daca trebuie puneti apa fiarta si racita..
Puneti o greutate deasupra sau apasati varza cu 2 bete puse in cruce.
Acoperiti borcanul cu un prosop/tifon fin curat si fixati-l cu un elastic.
Lasati-l astfel la temperatura camerei cel putin 2 zile , maximum o saptamana.
Puneti apoi capacul si dati-l la rece. Se va conserva astfel cateva luni.
O garnitura minunata. Cand serviti adaugati un pic de ulei si de otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la borcan ca-n El Salvador" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|