Vegeta 100% naturala

Postat de Criss in Conserve
24 Sep 2015 | 8686 vizualizari

Vegeta am facut si anul trecut, dar neavand un deshidrator, m-am folosit de cuptor. Sau am mai facut si sub forma de cubulete congelate dar nu am fost foarte satisfacuta de rezultat. Intr-un final m-am reintors la cea din comert. Insa in acest an m-am hotarat sa fac vegeta 100% naturala si in cantitati industriale :D daca se poate si asta in primul rand pentru ca peste aproximativ 2 luni voi incepe diversificarea alimentatiei bebelusei mele si as vrea pe cat se poate sa ii gatesc foarte sanatos, sa nu aiba ocazia sa se obisnuiasca de mica cu chimicalele. Sper sa si reusesc, pentru ca oricat am incercat cu Alex, nu prea am avut sanse de reusita si chiar si acum cand e mare, mi-e greu sa-l fac sa manance cat de cat sanatos. Mor de ciuda ca a trecut vara si el n-a mancat un fruct. Nici cu legumele nu se omoara, mai mananca uneori rosii si castraveti dar mai mult obligat. In fine, revenind la vegeta mea, am vrut sa usuc legumele natural, fara sa le pun in cuptor, indeosebi pentru ca a fost o vara extrem de calduroasa si chiar fara sa aprind focul in cuptor, aveam peste 30 C in casa. O metoda foarte eficienta este aceea de a le usca la soare, dar eu locuiesc la bloc si am si balconul inchis, asa ca a trebuit sa ma gandesc la altceva. Asa ca ...le-am insirat pe ata si le-am agatat in bucatarie la uscat. :) Deci, pentru aceasta metoda avem nevoie doar de un curatator de legume, ac si ata. (Pentru a va arata cum am procedat, am facut cateva poze, dar nu am pozat toate legumele pe care le-am folosit. Si asta pentru ca procedeul de uscare a legumelor a inceput cu cateva saptamani bune in urma, chiar cu vreo doua luni si am uscat treptat ce s-a nimerit sa am la indemana, plus ca nici spatiul nu imi permite sa usuc deodata cantitati mari de legume.) Eu am folosit destul de multe legume, dar voi puteti folosi ce va place.

Inapoi la reteta

Comentarii (22)

la 25.09.2015, 02:20
Felicitari pentru perseverenta si rabdare
la 25.09.2015, 07:38
Excelent!
la 25.09.2015, 07:53
Super!!!!
la 25.09.2015, 10:49
Bravo Criss. Si eu am zis ca fac, dar mi se pare prea migalos si mereu renunt
la 25.09.2015, 14:16
la 25.09.2015, 15:53
Multumesc dragelor.
la 17.08.2016, 12:15
Interesant, dar prea mult de munca. Legumele respective se gasesc proaspete tot timpul anului, nu are rost atata munca. Plus depozitarea ei. In vegeta din comert exista si alte ingrediente care ii dau gustul, chiar daca nu toate sunt naturale.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking