Vegeta naturala

Postat de Sylvia in Muraturi
11 Feb 2010 | 10053 vizualizari

Am avut in gand asta de multa vreme dar nu gasisem reteta potrivita. Gatesc mereu cu legume proaspete si ierburi aromate diversificate si inlocuiesc cat pot adausurile de legume artificiale gen Knorr sau Vegeta dar simteam lipsa lor la unele sosuri sau ciorbe. Trebuie sa ii multumesc Oanei ca ea mi-a arata ceva link-uri cu preparate de genul asta, din pacate nu am reusit sa fac inca si in forma deshidratata, cred ca trebuie ceva aparat special pentru deshidratat alimentele ca la cuptor s-au intarit prea tare.

Inapoi la reteta

Comentarii (13)

la 11.02.2010, 14:38
super
la 11.02.2010, 15:10
Sunt fan vegeta naturala!! Bravo!
la 11.02.2010, 16:00
Foarte bine arata, Sylvia! Si zici ca uscate in cuptor nu se mixeaza bine? nu se fac praf in blender? as incerca si eu...aparatul de deshidratare e suuuper
la 11.02.2010, 16:01
la 11.02.2010, 16:30
Ma bucur ca va place reteta e chiar super buna, mai faceam asa amestec dar fara ceapa si fara asa multa sare si asta a schimbat tot,merita sa incercati. Am folosit-o deja de cateva ori la gatit si e super, merita
la 11.02.2010, 16:34
Oana am incecat cu ele uscate in cuptor dar s-au betonat tare, le-am uscat pe minim si cu usa intredeschisa. Nu le-am mai putut macina ca si in reteta aceea, desi am aparat exact de acela de la Mulinex, un fel de blender mic f puternic care macina si carnea....Cred ca o sa imi cumpar aparat de deshidratat alimente ca merita clar dar acum s-ar putea sa vin pana in Romania in 2 saptamani si nu ma incurc cu comada si livrari pe net. Merci de link-uri
la 11.02.2010, 16:58
Super! Eu mi-am facut din toamna pungute mici cu ardei capia, gogosari, morcovi, pastirnac, marar, patrunjel, leustean, conopida, dovlecei, praz, etc. Cind vreau sa fac o mincare scot punguta cu leguma care imi trebuie si arunc in oala. Mi-e mult mai usor si a fost si mai ieftin decit sa iau acum ardei si mai stiu eu ce.
la 22.02.2010, 21:12
la 28.02.2010, 16:21
Sylvia eu prepar aceasta receta de mai mult de 20 de ani cu 10 de kg de legume si ierburi , inafara de ceapa.Peurma se toarna prin borcane de 500 ml sterilizate , se pun capac la fiecare borcan si se sterileaza la cuptor. Am aceasta vegeta ca adausuri la diferite mancaruri pe toata iarna si primavara. O metoda de taiere a legumelor -dau legumele prin masina de tocat si le conservez pe iarna, alta le tai in cuburele sau in fisii lungi. Ceapa nu am pus niciodata , pentru ca ea este in orice anotimp al anului in stare proaspata. Si parerea mea , ca ceapa da un miros specific dupa atita timp de pastrare la frigider in stare prospata maruntita. Poate nu am dreptate
la 01.03.2010, 23:33
Anisoara eu nu am tinut-o mult la frigi si mi se pare super ok combinatia, e diferita fata de legumele puse separat ca se combina aromele si se potenteaza gustul. Imi voi comanda si aparatul acela de deshidratat legume si chiar fac vegeta de casa praf, abia astept.
la 12.03.2010, 15:49
Sylvia, foarte buna reteta! felicitari pentru aparatul de deshidratat, am si eu in plan, chiar am cautat si in polonia sunt de tot felul, aici sunt foarte apreciate ciupercile uscate, care se fac in aparatul de deshidratat. Cred ca la cuptor nu merg uscate legumele, pentru ca oricat ar fi de mic focul, se coc. O idee ar fi pe calorifer. Dar daca ai gasit un aparat de des accesibil ca pret, o sa il folosesti si la alte retete, mai ales in zilele de post! Vei vedea ca e foarte util
la 17.03.2010, 21:43
am incercat reteta e grozava
la 09.09.2010, 15:15
eu de ce nu gasesc aici in italia patrunjel radacina???

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking