Zacusca de dovlecei, vinete si ardei (conserva)

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
5 Aug 2021 | 4812 vizualizari
Zacusca de dovlecei, vinete si ardei (conserva)

"Mandru mi-s bucataras!" Dupa reteta clasica cu vinete si ardei , va propun o varianta la care am adaugat in plus dovlecei si morcovi.. Cu cat punem mai multe legume cu atat este mai buna. Dovleceii lasa multa apa deci trebuie numai fiarta un pic mai mult. https://www.blogulluicatalina.com/2021/08/zacusca-de-dovlecei-vinete-si-ardei.html retete de suflet

Ingrediente

  • 1kg 400 gr de vinete
  • 1 kg 200 gr de dovlecei
  • 1 kg rosii
  • 3 morcovi
  • 1 kg ardei rosii
  • 500 gr ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • sare marina, piper
  • cimbru uscat, foi de dafin
  • 150 -200 ml ulei de masline
  • 70 ml otet de cidru
  • 70 gr bulion concentrat de rosii

Mod de preparare

Se coc la cuptor (la flacara daca puteti) ardeii si vinetele la 200°C .
Am lasat 30-40 de minute ardeii  si 50 de minute vinetele. Totul depinde de marimea lor. Intoarceti legumele de 2 ori .
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

Curatati si dati pe razatoare morcovii. Dati pe razatoare dovleceii (lasati coaja daca sunt bio).
Spalati si dati rosiile pe razatoare pentru a indeparta pielea. Prajiti ceapa si usturoiul timp de 10 minute in 100 ml de ulei de masline.
Adaugati morcovii si sotati impreuna in jur de 8 minute.
Puneti dovleceii , amestecati si fierbeti impreuna 10 -15 minute.
Puneti sare marina, piper, foi de dafin, cimbru uscat.
Adaugati rosiile cu sucul lor, amestecati si fierbeti totul 30-40 minute amestecand. Scoateti ardeii si puneti-i cu un pic de sare intr-o oala acoperita cu un capac. Lasati-i sa se raceasca, apoi decojiti-i si indepartati cotorul si semintele. Pastrati sucul lasat. Scoateti vinetele. Eu le decojesc imediat cand sunt fierbinti, pulpa ramane astfel alba. Atentie la degete hi hi Puneti-le pe o tava inclinata si lasati-le sa scurga. Aruncati sucul lasat de vinete caci este amar.
Tocati marunt vinetele si ardeii si adaugati la compozitia cu dovlecei.  Puteti da totul prin masina de carne daca doriti, dar eu prefer sa simt un pic legumele. Nu uitati sucul lasat de ardei, da gust.
Puneti bulionul, adaugati otetul si 50 -100 ml ulei de masline.
Lasati sa fiarba la foc potrivit 30-40 de minute.
Amestecati in mod regulat. Verificati de sare si piper, adaugati daca trebuie. Cand se-ngroasa si-ncepe sa se prinda usor pe fundul oalei este gata.  
Puneti zacusca fierbine in borcanele sterilizate. Lasati 1 cm de spatiu si puneti o lingura de ulei la suprafata. Inchideti-le si sterilizati-le- este mai sigur si cum am pus dovlecei am ales  siguranta. Eu le sterilisez la cuptor. Puneti-le intr-o tava fara sa se atinga, adaugati apa calda in tava- un deget. Gatiti 40 de minute la 120°C. Le-am lasat apoi in cuptor o noapte. Puteti congela daca nu vreti sa puneti in borcane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei, vinete si ardei (conserva)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Chiftele din naut

Postat de timea

Chiftele din naut

Se fac foarte usor, mai intai nautul fiert strecurat si spalat se pasează (în robot / blender) apoi intr-un bol amstecam nautul cu legumele tocate marunte, porumbul, condimentele, ouale si...

Citeste continuarea

Spanac cu ou posat

Postat de camelia75

Spanac cu ou posat

Mod de preparare: 1.Curatati si spalati foarte bine spanacul. 2.Intr-o cratita(care stiti ca nu lipeste) in uleiul incins,la foc potrivit,caliti timp de 2 minute prazul si usturoiul taiate...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 05.08.2021, 17:55
la 05.08.2021, 18:14
la 05.08.2021, 19:36
la 05.08.2021, 21:21
Foarte buna cred ca ti-a iesit! Au inceput pregatirile pentru iarna la toate gospodinele!
la 05.08.2021, 21:33
Buna!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking