initial am descongelat aripioarele, le-am curatat si le-am 'marinat' putin in ulei, sare, piper, boia. Apoi le-am pus in tava la cuptor cam 25-30 de minute la 250 grade C. Am curatat si tocat fin ceapa, am calit-o in putin ulei, apoi am adaugat orezul (care a fost spalat de 3 ori ) si am mai...
Crema de zahar ars
In Dulciuri la 3 Mar 2013
Crema de zahar ars
Prepari zaharul ars intr o tigaie de teflon pana devine maroniu. Iei o forma si tapetezi marginile acesteia cu zaharul ars (operatiune care se desfasoara mai repede) si lasi sa se racoreasca. Intre timp bati cele 10 oua cu zaharul pudra pana obtii o spuma si adaugi laptele putin cate putin...
Ciorba de pui
In la 3 Mar 2013
Ciorba de pui
Dupa ce ai transat si spalat bucatile de pui iei o oala de vreo 5 kg si pui bucatile de pui cu apa(oala aproape plina) la fiert. Intre timp cureti si speli legumele. le tai bucati potrivite. iei spuma  cand incepe usor sa fiarba. O mai lasi 10 min si apoi pui si legumele taiate. Ciorba...
Alegi si speli fasolea apoi o pui la fiert. Stii cand boabele s-au fiert atunci cand se sfarama daca le presezi cu degetul. Scurgi fasolea de apa si o pisezi sau o pui in blender. Ceapa o cureti, o speli si o tai pe jumatate, apoi fiecare parte solzisori si o pui la prajit. Cand este aproape...
Gogosi
In Dulciuri la 23 Feb 2013
Gogosi
Cerne faina intr-un castron mai mare iar in centrul ei faci o adancitura.Freci zaharul cu drojdia adaugand si cate un pic din lapte apoi ouale , esenta, jumatate de plic zahar pudra cu aroma de vanilie si restul de lapte. Framanti aluatul de gogosi si cand se dezlipeste de mana il acoperi cu un...
Mixezi untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o spuma omogena,in care nu se mai simt cristalele de zahar Adaugi treptat ouale si coaja de lamaie, mixezi in continuare pana se dizolva zaharul. In aceasta compozitie incorporezi faina cernuta cu...
Mere fierte in vin
In Dulciuri la 22 Feb 2013
Mere fierte in vin
Tai merele in jumatate pe lungime si le scobesti cotorul. Nu le cureti coaja. In miezul fiecarui mar pui putin unt. Asezi merele intr-o cratita incat sa incapa toate sprijinindu-se unele de altele sa nu se miste la fiert. Peste mere torni vinul si pui zaharul . La final presari...
Tort cu frisca
In la 22 Feb 2013
Tort cu frisca
ai nevoie de o tava rotunda ( forma blat de tort)  cu fund detasabil si unsa cu unt si tapetata cu faina .  realizezi compozitia de blat in felul urmator : separi albusurile de galbenusuri. bati albusurile cu zaharul ca sa iti rezulte o bezea tare apoi incorporezi rand pe rand...
Baton cu ciocolata
In Dulciuri la 22 Feb 2013
Baton cu ciocolata
Decongelezi aluatul fraged la temperatura camerei. Il pui pe planseta si il mai intinzi un pic. Il tai in 4-6 bucati . Fiecare bucatica de aluat o ungi cu ciocolata , o rulezi apoi o ungi cu putin ulei pe toata suprafata. Pui batonasele intr-o tava cu forme dreptunghiulare unse cu...
Placinte cu mere si dovleac
In la 20 Feb 2013
Placinte cu mere si dovleac
mai intai faci aluatul : pui faina intr un castron mai mare, faci in centru o adancitura si in ea dizolvi drojdia cu laptele caldut , zaharul,ouale,arome,sarea, otetul si osanza topita. Framanti pana se desprinde de pe degete. merele le cureti de coaja ,le speli , le dai pe razatoarea mare...
BBQ _gratar carne porc
In la 20 Feb 2013
BBQ _gratar carne porc
Tai bucata de carne in felii de 1 cm. Daca ti se par groase le mai bati un pic cu ciocanul pentru carne si le asezonezi. Le lasi 1 ora sa se imbine aromele  si le frigi la gratar de curte sau de bloc :)) Servesti cu mamaliguta si mujdei de usturoi ca la romani .
Tort diplomat
In la 20 Feb 2013
Tort diplomat
Bati 1 kg de frisca cu mixerul cu 150 gr zahar si 2 intaritoare de frisca apoi o dai la rece. Separi albusurile de galbenusuri (  eu folosesc doar albusurile dar se folosesc si galbenusurile daca vrei) . Pui la inmuiat gelatina in sucul de ananas . Dupa ce s-a inmuiat gelatina bati...
Ceafa de porc la tava
In la 20 Feb 2013
Ceafa de porc la tava
Transezi carnea . O condimentezi si o lasi la marinat pana pregatesti cartofii. Acestia din urma ii cureti de coaja si ii tai *(in ce forma vrei ) morcovul si ceapa de asemenea solzisori. Asezi cartofiI, morcovii si ceapa solzisori ,stropesti cu ulei si condimente iar apoi asezi carnea un...
Cornulete cu dulceata
In la 19 Feb 2013
Cornulete cu dulceata
Cerni faina, dizolvi drojdia cu putin zahar si apa calduta. Incepi si incorporezi rand pe rand ingredientele: cele 2 oua, restul de apa, sana, mirodeniile, si restul de zahar iar la sfarsit untura. Aluatul se framanta pana cand ti se dezlipeste de degete. Apoi il acoperi cu un servet si il lasi...
Chec marmorat
In la 19 Feb 2013
Chec marmorat
Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu praful de sare, galbenusurile le freci cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat. Pui galbenusurile si faina peste bezeaua de albusuri amestecand usor. imparti compozitia in doua castroane si in unul adaugi cacaoa. Torni compozitiile in tava,...
Afisate 1 - 15 din 15 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking