Se incinge cuptorul la 190C.Se da apa in clocot intr-o oala si se sareaza.Intre timp,se scurge tonul si se zdrobeste usor.Se curata ceapa verde,se spala si se toaca.Se dau pastele in apa si se fierb jumatate din timpul precizat pe ambalaj.Se scurg.Se trec printr-un jet de apa rece si se lasa sa...
Intr-un vas se pune la fiert apa cu uleiul.Cand da in clocot se adauga faina amestecand rapid sa nu se formeze cocoloase. Aluatul se lasa la racit.Se pune intr-o punga de ornat si se formeaza eclerele care se coc la 200 de grade cam 20 de minute.
Cand se racesc se umplu cu crema si se...
Pui gelatina la inmuiat intr-un pahar cu apa.Bati frisca lichida si o dai putin la rece.Apoi mixezi frisca cu zaharul si cu gelatina topita.La sfarsit incorporezi esenta de vanilie,zeama de lamaie coaja rasa de lamaie si iaurtul.
Inmoi piscoturile in zema din compot si imbraci cu ele peretii...
Pentru aluat : Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si niste zahar.Se adauga in compozitia de faina impreuna ce laptele,zaharul,uleiul,sarea,coaja de lamaie si ouale pana rezulta un aluat mai moale.Se lasa la dospit cam 30 de minute.
Se pune cate o bila de aluat in forma de savarina si...
1.Se preincalzeste cuptorul la 180C si se tapeteaza o tava cu folie de aluminiu.
2.Se spala frunzele de busuioc si patrunjelul care se toaca mare.Se curata catelul de usturoi si se marunteste.Se fac piure busuiocul,patrunjelul,rozmarinul,usturoiul si uleiul de masline.Se potriveste de sare si...
Intr-un bol,se pune laptele cu ouale si cu zaharul si se bat bine pana la omogenizare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase.
Luam din compozitie cate un polonic si turnam in mijlocul tigaii unsa in prealabil cu unt.Le coacem...
Pentru blat: se amesteca faina cu untul si cu sarea pana se omogenizeaza.Sfarama bucatelele de unt, amestecand in acelasi timp prin faina.Nu framanta prea mult untul cu faina,deoarece acesta o va acoperi si apa nu se va mai absorbi.Adauga pe urma apa rece,pana se formeaza aluatul.Inveleste-l in...