Se introduce la cuptor bucata de crap, se unge cu ulei pentru a avea o culoare aramie.
Se fierbe saramura cu vegeta, ulei, roșie, ardei si pătrunjel.
Se asaza pe farfurie crapul însoțit de saramura.
Se spala fasolea, se oparește in 2 ape, se lasă sa fiarbă 50 minute, se adauga ceapa, ardeiul si morcovul.
Între timp se caleste ceapa cu bulionul si se adauga in ciorbița . Se adauga sare după gust si legăturile de pătrunjel si mărar !!!
Se calește ceapa si ardeiul tocat fideluță, se adauga varza tocata si șoriciul fiert in prealabil.
Se fierbe la foc mic, se adauga bulionul si condimentele după gust.
Pofta buna !
Se toaca carnea, se adaugă usturoiul pisat, condimentele si se amesteca bine pana ce se omogenizează compoziția.
Se introduce compoziția pe intestine cu ajutorul mașinii de tocat, se afuma natural cu lemn de prun si rumeguș sau se consuma prospeti ca atare.
Se curată lubenele , se toaca cuburi si se pune la fiert in apa cu sare .
După ce s a fiert se scurge apa , se Adaugă ceapa călită , se Adaugă ardeiul tăiat fideluță si se completează cu laptele bătut ! Se lasă la fiert 15 minute si se Adaugă mararul tăiat mărunt !!! Pofta...
Se pun cartofii la fiert tăiați cuburi , se Adaugă sare după gust .
Între timp se taie ceapa si șunculiță fideluță si se pun la călit .
După ce s au fiert cartofii se scurge apa si se Adaugă ceapa si șunculiță călită . Se lasă sa se înăbușe si se presară pătrunjelul.