Intr-un bol , luati laptele si il amestecati cu zaharul pana se omogenizeaza , apoi luati margarina sau untura ( eu am folosit margarina , deoarece nu am avut untura si ies mai fragezi ) , ouale , drojdia ( eu am pus 37 de grame dar mi-au crescut mai mult in cuptor , preferabil sa puneti 30 )...
Se ia puil , se unge cu ulei , spoi se unge cu sare si delicat . Se infig catelusi de usturoi in pui dupa ce sau facut gaurele cu cutitul. Se umple sticla cu apa dupa care se baga puiul peste ea .
Puiul se pune in tava impreuna cu sticla , iar tava se umple jumatate cu apa . Se lasa la copt o...
Pui plicul de ceai negru la fiert cu 100 ml de apa, dupa un minut il scoti. Freci galbenusurile cu zaharul si ceaiul si le pui la fiert in baie de aburi , pana se ingroasa sau se face o spuma cremoasa. Mie mi-a iesit o spuma mai cremoasa. Apoi stingeti focul, puneti romul, amestecati un pic...
Se pun albusurile impreuna cu zaharul si se bat in baie de aburi pana devine o crema mai tare. La final, se pune esenta si se mai amesteca inca vreo 2-3 minute. Se pun intr-o tava unsa cu ulei sau unt , eu le-am facut cu ulei si se baga la cuptorul incins . Se lasa la cuptor pana capata o culoare...
Faina si chimenul se rumenesc in tigaie fara grasime (ulei) ,in tigaie la foc mic , amestecand mereu ca sa nu se arda , pana cand capata culoarea maro deschis. Apoi se ia de pe foc , se pune uleiul iar daca doriti se adauga o lingurita cu ceapa rasa fin si un varf de lingurita de...
Se unge cu margarina sau unt o forma lunga si ingusta (35/6 cm.) si se tapeteaza cu faina.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul tos, romul si faina si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou. Dupa aceea, se pun galbenusurile,...