Merele curățate de coajă se dau pe răzătoarea mare, se adaugă uleiul, zahărul/îndulcitorul, bicarbonatul stins, cacaua/carobul, se amestecă și se adaugă făina puțin câte puțin. Se adaugă stafidele, nucile, scortisoara și se amestecă până când compoziția...
Puiul se taie cubulete, morcovul si telina se dau pe razatoarea mare si ceapa se toacă marunt. Se pun la calit ceapa, morcovul si telina. După 2-3 minute se adaugă puiul. Se pune apa cât sa acopere tot. Ardeiul copt se pune in blender si se face o pasta care se adaugă peste. Se...
Dam merele pe razatoarea mare apoi le punem la calit in unt. Adaugam 5 linguri de zahar, scortisoara, esenta de rom si zaharul vanilat. Lasam sa se caleasca cca 15 minute. Lasam compozitia la racit.
Sfaramam biscuitii intr-un bol. Punem pe foc laptele cu untul si o lingura de zahar. Dupa ce...
Cartofi se spala si se pun la fiert in coaja. Kaizerul si ciupercile se taie marunt si se calesc impreuna cu lingura de suc de rosii la care se adauga delikatul dupa gust si mararul. Se lasa compozitia la racit, se curata cartofii si apoi se pun intr-un vas la cuptor pana se topeste parmezanul si...
Orezul se pune la fiert separat. Ceapa se caleste prima, după aceea se adaugă morcovul dat pe razatoarea mică si usturoiul tăiat felii si la final puiul tăiat cubulete. Se adaugă apa si suc de roșii si se lasa sa fiarba cca 15-20 min apoi se adauga condimentele si orezul.
Rapid si bun!...
Se curată ciupercile si se taie cât mai marunt. Se taie ceapa si se caleste in puțin ulei. După aceea adăugam ciupercile,delikatul si cimbru si lăsăm sa fiarba pana se evapora apa. Lăsăm compozitia la racit. Luam foaia de foietaj si o trăiem in 6 bucați patrate in care punem un...
Se curata ceapa si se toacă marunt, se spală pieptul de pui si se taiei cat mai mic posibil. Si ciupercile la fel. Se caleste ceapa 2-3 min, apoi se adaugă pieptul de pui si cu ciupercile. Se mai caleste puțin impreuna apoi se adaugă laptele, sarea si piperul. Se fierb pana se evapora tot...