Fasolea fiarta si usturoiul se mixeaza pana devine pasta,si se pune din apa in care a fiert putin cate putin pt. a nu fi prea uscata.
Se aseaza pasta de fasole intr-un castron si se fac niste riduri(asa le zic eu)cu furculita.
Intr-o tigaie se pune putin ulei,se taie ceapa julien(fideluta)...
Se pune la fiert fasolea spalata in prealabil si ciolanul afumat(fasolea rosie fierbe mai repede circa 30-40 min. cel mult).Dupa ce s-au fiert fasolea si ciolanul se trece la partea ardeleneasca a mancarii:se toaca ceapa si se pune,intr-o oala cu putin ulei,la calit,apoi se aduga sarea,piperul si...
Se prajesc chiftelutele, apoi se pregateste sosul: se pune 1 ceapa mare taiata marunt la calit apoi se adauga boiaua,faina si sucul de rosii.Se amesteca cu telul si se pune apa peste rantasul preparat. Cand a inceput sa fiarba se pun chiftelutele in sos , se presara sare,piper si marar si...