10 retete de primavara cu urzici

Postat de Bucataras in Alimente
10 Feb 2021
10 retete de primavara cu urzici

Urzicile, aceste plante mici si pline de nutrienti, sunt printre primele care apar dupa topirea zapezii. 

Desi sunt mai cunoscute pentru "rolul" lor intepator, noi va recomandam sa nu le ingnorati si sa le includeti in alimentatie.

Printre cele mai importante beneficii ale urzicilor, se numara capacitatea de detoxifiere a organismului, in special al sistemului limfatic. Acest lucru ajuta la reglarea metabolismului, imbunatatirea circulatiei si a stimularii imunitatii.

Urzicile au un rol benefic pentru curatarea si buna functionare a rinichilor, asa ca iata un motiv in plus sa o consumam.

Datorita substantei stimulatoare care se gaseste in frunzele acestei plante, urzica este foarte eficienta in starile inflamatorii, dureri musculare, artrita, etc.

Bucataras.ro iti recomanda cateva retete sanatoase si gustoase pe baza de urzici, cu care sa incepi primavara si sa iti asiguri portia de vitamine.

 

Supa crema de urzici cu leurda

 

Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici

 

Pilaf cu urzici, de post

 

Ciorba de urzici cu costita afumata

 

Bors de urzici

 

Urzici cu hrean

 

Mancare de urzici frecate cu faina de malai

 

Chiftele de legume cu urzici

 

Urzici cu sos alb si ou

 

Tarta cu urzici

 

 

Mai multe retete gasiti pe www.bucataras.ro. Sa va fie de folos!

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking