Ingrediente
- Pt mamaliga:
- 1 ceasca malai
- 2 cesti apa
- sare
- Pt tocanita de ciuperci:
- 250 g ciuperci champignon
- 1 lingura ulei de masline
- usturoi si ceapa verde
- sare, piper
- 2 linguri de piure de urzici
- Pt sosul de patrunjel cu usturoi:
- 1 legatura de patrunjel verde
- 3-4 fire de leurda
- 1 fir de usturoi
- cateva frunze de loboda rosie pentru culoare
- ulei, red vinegar
- fulgi de chili
- sare
Mod de preparare
Pregateste intai sosul de patrunjel cu usturoi:
Toaca patrunjelul, leurda, loboda si usturoiul, pune-le intr-un bol si stropeste cu ulei, vinegar, sare si un vf de cutit de chili. Amesteca si lasa sosul la frigider pana servesti mancarea.
Pregateste mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare, iar cand clocoteste adauga malaiul in ploaie. Cat timp fierbe mamaliga, pregateste si tocanita de ciuperci:
Caleste usturoiul si ceapa verde tocate marunt in putin ulei, adauga ciupercile feliate si condimenteaza cu sare si piper. Gateste ciupercile la foc mediu spre tare, doar cat sa se inmoaie si sa se coloreze usor pe margini. Opreste focul si scurge zeama pe care si-au lasat-o ciupercile in tigaie.
Pune mamaliga in boluri, adauga piure de urzici, amestecand usor, cat sa formeze o spirala verde, aranjeaza ciupercile, apoi sosul de patrunjel cu usturoi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|