Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici

Postat de Bucataras in Mancaruri de post
31 Mar 2020 | 4406 vizualizari
Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici

De obicei punem alaturi de mamaliga ciuperci ori urzici, dar uite ca merg foarte bine si impreuna. Am pregatit o tocanita rapida de ciuperci si o mamaliguta buna in care am strecurat si doua linguri de mancare de urzici. Si pentru un gust mai deosebit am stropit mancarea cu un sos picant de patrunjel cu usturoi. 

Ingrediente

  • Pt mamaliga:
  • 1 ceasca malai
  • 2 cesti apa
  • sare
  • Pt tocanita de ciuperci:
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 lingura ulei de masline
  • usturoi si ceapa verde
  • sare, piper
  • 2 linguri de piure de urzici
  • Pt sosul de patrunjel cu usturoi:
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 3-4 fire de leurda
  • 1 fir de usturoi
  • cateva frunze de loboda rosie pentru culoare
  • ulei, red vinegar
  • fulgi de chili
  • sare

Mod de preparare

Pregateste intai sosul de patrunjel cu usturoi:

Toaca patrunjelul, leurda, loboda si usturoiul, pune-le intr-un bol si stropeste cu ulei, vinegar, sare si un vf de cutit de chili. Amesteca si lasa sosul la frigider pana servesti mancarea. 

Pregateste mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare, iar cand clocoteste adauga malaiul in ploaie. Cat timp fierbe mamaliga, pregateste si tocanita de ciuperci:

Caleste usturoiul si ceapa verde tocate marunt in putin ulei, adauga ciupercile feliate si condimenteaza cu sare si piper. Gateste ciupercile la foc mediu spre tare, doar cat sa se inmoaie si sa se coloreze usor pe margini. Opreste focul si scurge zeama pe care si-au lasat-o ciupercile in tigaie. 

Pune mamaliga in boluri, adauga piure de urzici, amestecand usor, cat sa formeze o spirala verde, aranjeaza ciupercile, apoi sosul de patrunjel cu usturoi. 

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pate de urzici

Postat de Ksenya

Pate de urzici

Alege si spala in mai multe ape, urzicile si lasa-le intr-o sita. Pune-le intr-o oala, sareaza putin si acopera cu capac, da flacara la minim. Peste un minut, amesteca. Lasa cam 6-7 minute,...

Citeste continuarea

Tarta floare cu ciuperci

Postat de Irina

Tarta floare cu ciuperci

Am scos aluatul din congelator si l-am lasat la dezghetat peste zi. Am curatat si spalat ceapa si ciupercile, dupa care le-am tocat marunt. Intr-o tigaie incinsa am turnat putin ulei si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2020, 19:26
la 31.03.2020, 20:34
Yummy! Ce combinație grozavă!
la 31.03.2020, 20:43
ce combinatie faina
la 31.03.2020, 21:05
Buna mancarica ai preparat Bucataras !!!
la 31.03.2020, 21:06
super

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking