Adevarul dulce-amarui despre ciocolata

Postat de Alinutza80 in Alimente
14 Oct 2012
Adevarul dulce-amarui despre ciocolata

Exista 800 de ingrediente si arome ce ajuta la fabricarea tuturor sortimentelor de ciocolata din lume, dar si o drama de care cel mai iubit desert se face vinovat: ingrasa. Totusi, in multe feluri, ciocolata are grija de sanatatea ta.

In ultimul timp, am tot auzit de diverse studii despre cat de buna e ciocolata pentru sanatate si frumusete, parca aparute la fix sa-mi calmeze sentimentul de vinovatie incercat cu fiecare patratica savurata. Asa ca am inceput operatiunea de cercetare a problemei si inventariere a avantajelor si dezavantajelor celui mai daruit cadou de Valentine's Dayciocolata.

Intareste imunitatea si protejeaza dantura

Vorbim aici de ciocolata neagra, cu cel putin 70% cacao. Aceasta pudra aromata contine flavonoizi (vitamina P), niste compusi datorita carora vinul rosu, ceaiul verde si afinele sunt laudate. De ce n-ar fi si ciocolata la fel? Acesti flavonoizi stimuleaza secretia unor enzime care intaresc imunitatea organismului si chiar protejeaza dantura, atat de amenintata de consumul de…dulciuri! Pentru ca zaharul, in general, este inamicul dintilor, nu ciocolata, in particular. Flavonoizii scad presiunea sangelui, reduc colesterolul rau si diminueaza cheagurile de sange mai ceva ca aspirina. Dar toate acestea se intampla daca savurezi maximum doua patratele de ciocolata pe zi.

Laptele strica ciocolata Unii parinti spun: "Macar din ciocolata cu lapte sa-si ia asta micu' portia de calciu pe ziua de azi". Ciocolata impiedica absorbtia calciului din lapte in sange, iar laptele din ciocolata, la randul lui, se pune de-a curmezisul absorbtiei flavonoizilor in organism. Asadar, ciocolata cu lapte nu-i nici o afacere, doar imblanzeste, printr-o cantitate ridicata de zahar, gustul amarui al extractului de cacao. 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking