Alimentatia pe grupe sanguine

Postat de ionela2682 in Dieta
24 Feb 2012
Alimentatia pe grupe sanguine

PLANUL DE ALIMENTATIE AL GRUPEI SANGUINE  O I

 

Alimente deosebit de benefice:

 

carne si derivate: vita, pui, oaie.

peste:cod,hering,macrou,stiuca,somon,pastrav,scrumbie,sturion,sardele,calcan, peste cu carne alba.

produse lactate si oua: 3-4 oua/saptamâna; nu sunt indicate lactatele.

uleiuri si grasimi: de masline, de in.

oleaginoase: nuci, arahide.

cereale si fainoase: pâine de secara.

legume:fasole verde si uscata,mazare,anghinare,usturoi,broccoli (conopida verde), hrean,gulie,ceapa alba si rosie, nap, laptuca (salata verde), alge, pastârnac, patrunjel, ardei rosii, dovleac, spanac, sfecla.

fructe: smochine proaspete si uscate, prune negre, rosii, verzi, uscate.

ceai din plante: papadie, ghimber, tei, dude, menta, macese, patrunjel.

bauturi: sifon.

sucuri: cirese negre, ananas, prune.

 

Alimente greu digerate:

 

carne de porc, gâsca, costita

peste: somn, caviar, scoici de mare, hering, somon afumat, caracatita.

produse lactate: lapte integral, lapte batut, iaurt, brânza topita, brânza de vaci,parmezan, înghetata.

uleiuri si grasimi: ulei de porumb.

oleaginoase: fistic, seminte de mac.

cereale si fainoase: fulgi de porumb, faina de porumb, tarâte de grâu, germeni de grâu, cereale combinate.

legume: fasole mare, fasole aramie, linte verde si rosie, masline negre, mustar, vinete, ciuperci, cartofi, varza, conopida, porumb, avocado.

fructe: mere, pepene, banane, portocale, nuca de cocos, capsuni, mandarine.

condimente: piper alb, piper negru, otet, scortisoara, vanilie, amidon de porumb, nucsoara, ketchup, boia, muraturi cu marar, muraturi dulci, muraturi acre, maioneza.

ceai din plante:matasea porumbului, traista ciobanului, gentiana, aloe.

bauturi: cafea, cola, ceai negru.

 

Activitatea fizica recomandata: aerobic, înot, jogging, exercitii fizice pentru controlul greutatii, arte martiale, sporturi de contact, ciclism, mars, dans, patinaj pe gheata si cu role, munca fizica.

 

PLANUL DE ALIMENTATIE AL GRUPEI SANGUINE A II

 

Alimente deosebit de benefice:

 

carne si derivate: pui, curcan

peste:crap, macrou, stiuca, sardine, pastrav, biban, peste cu carne alba.

produse lactate si oua:1-3 oua/saptamâna, iaurt, kefir, mozzarela, brânza feta.

uleiuri si grasimi: de masline, din seminte de in.

oleaginoase: arahide, seminte de dovleac, unt de arahide.

cereale si fainoase: pâine de secara, orez expandat, orez alb, tarâte de orez, tarâte de ovaz, faina de porumb, hrisca.

legume: fasole verde si uscata, mazare verde si uscata, linte, soia,broccoli (conopida verde), morcovi, hrean, gulii, praz, ceapa, usturoi, patrunjel, dovleac, ridichi, spanac, sfecla.

fructe: caise, mure, afine, cirese, grapefruit, smochine proaspete si uscate, lamâi, ananas, prune proaspete si uscate, struguri, mere, lubenita, capsuni, kiwi, piersici, zmeura.

ceai din plante: aloe, brusture, musetel, ghimber, ginseng, ceai verde, paducel, macese, valeriana.

bauturi: cafea, vin rosu si alb.

 

Alimente greu digerate:

 

carne si derivate:porc,vita,gâsca,rata,oaie,miel,potârniche, iepure,fazan.

peste: caviar, scoici, crab, hering, scrumbie.

produse lactate:lapte integral,lapte batut,unt,smântâna,parmezan,înghetata.

uleide porumb, fistic.

cereale si fainoase: tarâte de grâu, pâine integrala, faina alba.

legume: masline, ardei verzi, rosii, vinete

fructe: banane, mango, portocale, mandarine, nuca de cocos.

condimente: piper alb, piper negru, otet, ketchup, boia, maioneza, muraturi.

bauturi: bere, cola, sifon, apa carbogazoasa.

 

Activitatea fizica recomandata: aerobic, dans, înot, mars, golf, exercitii de întindere (30-45 minute de 3-5 ori pe saptamâna), yoga, arte martiale, tai chi chuan.

PLANUL DE ALIMENTATIE AL GRUPEI SANGUINE B III

 

Alimente deosebit de benefice:

 

carne si derivate: pui, curcan.

peste: macrou, platica, stiuca, sardine, pastrav, scrumbie, sturion.

produse lactate si oua: lapte integral, lapte batut, iaurt, kefir, brânza de vaca.

uleiuri si oleaginoase: ulei de masline, migdale, castane, nuci.

cereale si fainoase: tarâte de ovaz, tarâte de orez, orez expandat, secara, faina de ovaz, faina de orez.

legume: fasole verde si uscata, mazare verde, sfecla, varza alba, morcovi, conopida, broccoli, vinete, patrunjel, pastârnac, ardei rosii, ardei galbeni, cartofi.

fructe: banane, ananas, papaya, struguri negri, prune.

condimente: curry, ghimber, hrean, patrunjel.

ceai din plante: ginseng, ghimber, patrunjel, macese, salvie, ceai verde.

bauturi: vin rosu si alb

 

Alimente greu digerate:

 

carne si derivate: porc, mezeluri, rata, gâsca, iepure, vânat.

peste: scoici, crab, stridii, melci, biban.

înghetata.

uleiuri si grasimi: de porumb, de susan, de arahide.

oleaginoase: unt de arahide,alune,arahide,seminte de mac,de dovleac.

cereale si fainoase: faina de porumb, fulgi de porumb, tarâte de grâu, germeni de grâu.

legume:linte,mazare neagra,anghinare,rosii,dovleac,masline verzi si negre, ridichi.

fructe: nuci de cocos, rodii, rubarba.

condimente: piper alb si negru, scortisoara, esenta de migdale, ketchup.

ceai din plante: aloe, gentiana, hamei, tei, traista ciobanului, gura lupului.

bauturi: apa carbogazoasa, sifon, cola.

 

Activitatea fizica recomandata:aerobic, tenis, arte martiale, plimbari în aer liber, ciclism, înot, mars, jogging, gimnastica de întretinere, golf, tai chi chuan, yoga (45-60 minute de 3 ori pe saptamâna).

PLANUL DE ALIMENTATIE AL GRUPEI SANGUINE AB IV

 

Alimente deosebit de benefice:

 

carne si derivate: pui, curcan.

peste: macrou, stiuca, sardina, pastrav, scrumbie, sturion.

produse lactate si oua: 3-4 oua/saptamâna, iaurt, kefir, mozzarela, brânza feta

uleiuri si grasimi: de masline.

oleaginoase:arahide, unt de arahide, castane, nuci.

cereale si fainoase: pâine integrala, pâine de secara, orez expandat, orez alb, tarâte de orez, tarâte de ovaz, mei.

legume:fasole verde si uscata, mazare verde, linte, soia, sfecla, castravete, broccoli, telina, conopida,pastârnac,patrunjel, cartofi, ciuperci, vinete, usturoi.

fructe: cirese, smochine proaspete si uscate, struguri, ananas, grapefruit, kiwi, lamâi, prune, agrise.

ceai din plante: brusture, musetel, ghimber, ginseng, ceai verde, macese.

bauturi: cafea, vin rosu si alb.

 

Alimente greu digerate:

 

carne si derivate: porc, vita, gâsca, rata, iepure, fazan.

peste: scoici, crab, hering, stridii, creveti, platica, biban.

produse lactate: lapte integral, lapte batut, unt, parmezan, înghetata.

oleaginoase: alune, seminte de dovleac, de mac.

cereale si fainoase: faina de porumb, fulgi de porumb, hrisca.

legume: masline, ardei verzi, ridichi.

fructe: banane, mango, portocale, nuca de cocos.

condimente: piper alb si negru, otet, ketchup, boia, muraturi.

ceai din plante: aloe, matasea porumbului, tei, hamei, traista ciobanului.

bauturi: sifon, ceai negru.

 

Activitatea fizica recomandata:tai chi chuan, golf, ciclism, mars, înot, dans, aerobic, plimbari în aer liber, exercitii de întindere de 3-4 ori pe saptamâna.

http://www.energydiet.home.ro/grupe.html

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking