Ananas

Postat de miha in Fructe
13 Oct 2009
Ananas

Este bogat in bromelaina, substanta ce se extrage din fruct si din tulpini, cu multe beneficii pentru sanatate (inflamatii, coagularea excesiva a sangelui) Contine si vitamina C, vitamina ce apara organismul de atacul radicalilor liberi si care asigura buna functionare a sistemului imunitar.

Este si o sursa buna de vitamina B1 si B6.

Atunci cand cumparati ananas, uitati-va sa fie fara lovituri sau pete. Evitati ananasul care miroase fad, acru sau fermentat. El trebuie sa aiba un miros dulceag.

Ananasul este foarte perisabil, dar poate fi pastrat pana la 2 zile la temperatura camerei. In acest mos devine mai zemos si mai moale. Daca totusi nu-l puteti consuma dupa 2 zile, bagati-l intr-o punga de plastic la frigider, unde va putea fi patrat pana la 5 zile.

Se poate servi simplu, cu sirop de artar sau cu iaurt.

Un plus de savoare veti da unei salate exotice daca veti adauga cateva bucati de ananas.

Nu poate fi folosit in amestecuri cu gelatina, datorita unei enzime ce descompune proteinele din gelatina. dar poate garnisi cu succes carnea de pui sau peste.

 


Cooking Tips & Techniques:
How To Cut A Pineapple

Retete recomandate:

Ananas caramelizat

Parfe de ananas

Pui cu ananas

Pizza Hawai

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking