CEAIURI FERBINTI

Postat de babi5 in Bauturi
10 Feb 2013

Cind  eram tinara  aveam vreo  25 ani  imi  placea  sa  adun tot  felul  de  sfaturi  culinare ,retete  de  tot  felul aveam o  pasiune  si  mi-a  ramas numai  ca nu mai  este elanul  pe  care la-m avut ,Am  gasit  un articol  pe  care la-m decupat  si la-m  pastarat pina  sa  ingalbenit  hirtia cu  arta  preparaii  ceaiurilor .,care  este  interesant  si pentru tineri  bucatarasi care  sunt  convinsa  ca  stiu suficinte  trucuri, poate  este binevenit ,Eu il scriu cu mare ,mare drag fiindca am si  eu  doua  fete care  si  ele  la  rindul  lor  sunt pasionate  de  bucatarie ..

"Pentru  prepararea ceaiului  dup metodele  chinezesti este  necesar   un ceainic din  portelan sau  de pamint  care  sa mentina  temperatura  ridicata   a  apei ferbinti.Principaleleoperatii la  prepararea ceaiului sunt  urmatoarele ;  Se incalzeste  vaul in care urmeaza  sa preparam  ceaiul ,turninduse apa  ferbinte si  apoi golind-o ,in vasul incalzit se introduce o lingurita (acum pliculet )de ceai pentru fpte,felii de lamie ,fiecare persoana. Se  adauga putina  apa  fierbinte in vas pina  se acopera ceaiul se  tine  acoperit 3 min. se umple  vasul cu apa  fierbinte si  astfel se obtine  infuzia ,care  se poate combina  cu sucuri ,lichioruri de fructe ,lapte,felii de portocale,lamie ,sau alte fructe,iar pentru a aromatiza mai puternic punem frunze de menta sau busuioc.Pentru  a  prep  ceara un ceai de lamiie si portocala,introducem intr-un litru de ceai  negru preparat dupa metoda descrisa o portocala  stoarsa si o lamie se inferbinta fara sa dea in clocot se indulceste cu miere sau zaharina ..Iar pentru  ceaiul de ananas cu miere se ptrocedeaza astfel   2 linguri miere ,2 bucatele de scortisoara ,6 cuisoare,se pun la fiert in 1/2 l apa  cca.4 min.se adauga 200ml  suc de ananas si 600 ml ceai negru  fierbinte  iar dupace se ia de pe foc se pune  sucul de la 2 lamii ..Puneti in practica  impresionativa ,prietenii ,musafiri ,iarna fierbinte ,vara  serviti  cu gheata.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking