Anasonul

Postat de mitinita in Condimente
7 Dec 2011
Anasonul

Anasonul are un miros si gust relativ dulce, asemanator celui de lemn dulce. Uleiul de anason este folosit la fabricarea pastei de dinti, iar ceaiul din seminte de anason este considerat un bun laxativ, are proprietatea de a incalzi organismul si de a stimula circulatia sangelui.

In Europa este folosit la prepararea prajiturilor si biscuitilor, iar in Orientul Mijlociu si India este adaugat in supe, in preparatele la cuptor si in paine. Semintele pot fi mestecate pentru a usura digestia si a improspata respiratia dupa masa. Anasonul da o aroma traditionala dulciurilor si bomboanelor. Uleiul este extras si folosit ca o aroma pentru mai multe bauturi alcoolice,cum af fi pernod, pastis si ouzo. Frunzele proaspete de anason au o aroma discreta si sunt adaugate in mai multe feluri de mancare picante, cum ar fi curry si alte preparate din carne.

Cel mai bine e sa fie cumparat intreg, pentru ca aroma se pierde prin macinare. A nu se confunda cu anasonul stelat.

sursa pozei: http://en.wikipedia.org/wiki/Fennel

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking