Beneficiile bananelor

Postat de aalliinnaa07 in Fructe
9 Sep 2012
Beneficiile bananelor

Bananele sunt extrem de benefice pentru sanatate. In ciuda ideilor vehiculate potrivit carora consumul excesiv de banane poate dauna sanatatii, datorita faptului ca acest fruct este bogat in potasiu, avand in vedere ca o banana obisnuita contine doar 12% din doza zilnica recomandata de potasiu pentru adulti, nu exista nici un risc daca acestea sunt consumate cu masura.


Potasiul ajuta la inlocuirea electrolitilor pierduti dupa o noapte de betie, de exemplu, astfel ca banana este un remediu eficient impotriva mahmurelii. Mai mult, bananele ajuta digestia si contribuie la reglarea functiilor intestinale, luptand impotriva problemelor stomacale ce apar dupa ce consumam alcool in exces. Potasiul ajuta de asemenea la reducerea tensiunii arteriale si asigura buna functionare a tuturor celulelor si organelor.

Bananele contin o cantitate semnificativa de vitamina C, care ajuta la prevenirea si tratarea racelii, combaterea stresului si reducerea riscului de a suferi de atac de cord. Contine de asemenea vitamina B6, care este extrem de benefica pentru sanatatea pielii si a parului.

Asemenea tuturor fructelor si legumelor, bananele contin antioxidanti, care protejeaza celulele organismului impotriva radicalilor liberi care pot cauza cancer sau boli cardiace.

Sa nu uitam ca bananele ne ajuta chiar si sa slabim. O banana medie contine aproximativ trei grame de fibre, care ne confera o senzatie de satietate de lunga durata. Bananele sunt ideale ca si gustare inainte si dupa efectuarea exercitiilor fizice.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking