Vitaminele din banane

Postat de oana_pisicutza16 in Fructe
12 Apr 2012
Vitaminele din banane

Daca iti plac bananele, vei beneficia de multe elemente benefice organismului, care te vor ajuta sa iti pastrezi starea de sanatate si sa te simti energizat pe tot parcursul zilei.

Iata ce vitamine iti ofera acest fruct, conformLiveStrong:

Vitamina B6: aceasta functioneaza ca o enzima care accelereaza metabolismul si intareste sistemul imunitar, mentinand stabil nivelul zaharului din sange. Daca ai mai putin de 50 de ani, o banana iti ofera 38% din necesarul zilnic.

Vitamina C: o banana la micul dejun iti ofera in jur de 12 miligrame de vitamina C, ceea ce inseamna 16% din necesarul zilnic, daca esti femeie, si 13%, daca esti barbat. Vitamina C ajuta la producerea colagenului, gasit in piele, cartilaje, ligamente si tendoane. Sustine si sistemul imunitar si ajuta la vindecarea ranilor.

Riboflavina: o banana are 0,1 miligrame de B2 (riboflavina), ceea ce inseamna 8-9% din necesar. Proteinele, grasimile si carbohidratii sunt transformate in energie, iar ficatul reuseste sa elimine mai repede toxinele din organism.

Folati sau vitamina B9: o banana mare are in jur de 27 micrograme de vitamina B9, ceea ce inseamna 7% din necesarul zilnic. Cantitatea se schimba daca esti insarcinata, in acest caz fiind nevoie sa te sfatuiesti cu medicul.

Niacina: o banana mare are 6% din cata niacina are nevoie corpul tau zilnic, aceasta ajutand organismul sa produca grasimile necesare si sa se metabolizeze bine proteinele si carbohidratii.

Tiamina: o banana are 3-4% tiamina, aceasta facand ca grasimea sa fie transformata in grasime. Ajuta si la crearea de noi celule.

Vitamina A, E si K: desi ele se afla sub procentul de 1% in banane, fructul nu este o sursa de neglijat.


Sursa:http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fructe/ce-vitamine-iti-ofera-bananele-1130794

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking