Beneficiile bicarbonatului de sodiu

Postat de SanatateAcasa in Alimente
15 Feb 2012
Beneficiile bicarbonatului de sodiu

Aciditatea gastrica

Aciditatea gastrica este suparatoare pentru multi dintre noi. Dar apa in care s-a dizolvat putin bicarbonat este realmente un remediu. Neutralizeaza aciditatea din stomac, dar si simptomele asociate cu refluxul gastric. Pentru aceasta este nevoie sa dizolvi o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa.

Bicarbonat de sodiu

Pietre la rinichi

Acidul din urina favorizeaza depunerea de pietre in rinichi, dar daca se consuma apa cu bicarbonat de sodiu, este redusa aciditatea din urina, sunt dizolvate pietrele din rinichi si este prevenita formarea altora.

Infectiile de la nivelul tractului urinar

Bicarbonatul de sodiu reuseste sa creeze un mediu alcalin, distrugand astfel bactaria care dezvolta infectii de la nivelul tractului urinar. Astfel, bicarbobatul de sodiu reuseste sa reduca aciditatatea si senzatia de arsura, caracteristica afectiunii.

Trateaza acneea

Bicarbinatul de soudiu este recomandat si pentru multe afectiuni ale pielii: eczeme, acnee, muscaturi de insecte, pete de la arsurile solare si pete de la toxiinfectiI alimentarE. Pentru a scapa de aceste semne, se recomanda formarea unei paste din bicarbinat de sodiu si apa pe care mai apoi sa o lasi pe ten timp de 20 de minute.

Eliberea durerile musculare

Dupa minute de antrenament riguros, muschii sunt contractati, tensiunea este resimtita din plin, dar si un oarecare disconfort. Pentru a calma durerile musculare asociate cu cresterea de acid lactic de la acest nivel, se recomanda consumul unui pahar cu apa in care s-a dizolvat bicarbonat de sodiu.

Trebuie sa stii ca pe piata se gasesc multe sortimente de bicarbonat de sodiu, dar pentru obtinerea rezultatelor dorite trebuie achizitionat un sortiment pur.

sursa poza: http://www.sxc.hu/

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking