Beneficiile consumului de sfecla

Postat de RadaMateescu in Cu de toate
16 Aug 2013
Beneficiile consumului de sfecla

Iata de ce sfecla este o comoara pentru sanatatea ta:

 

Putem consuma sfecla sub forma de suc, preparata la cuptor sau sub fosrma de salata sau ciorba.

Sfecla are cea mai puternica actiune antitumorala dintre toate legumele, prevenind dezvoltarea cancerului. Nitratii din compozitia sfeclei reduc tensiunea arteriala, protejand cu succes impotriva bolilor cardiovasculare. Sfecla rosi mai imbunatateste si circulatia sangelui, de aceea ste bine sa o includem in alimentatie.

Sfecla rosie regenereaza celulele ficatului, impiedicand dezvoltarea unor boli hepatice. De pilda, sucul din sfecla rosie reprezinta un excelent detoxifiant pentru ficat , topind grasimile acumulate la nivelul lui.

Specialistii ne spun ca un consum regulat de sfecla rosie poate imbunatati circulatia sangelui, prevenind si varicele.

Pentru stari anemice, este indicat consumul de sfecla rosie, fiindca datorita continutului mare de fier ea poate combate anemia.

Continutul mare de fibre din aceasta leguma ne ajuta in problemele gastrointestinale, iar daac avem un tranzit lent, este bine sa consumam suc de sfecla sau sfecla fiarta.

Asadar, persoanele care frecventeaza pizzerii Cluj nu trebuie sa lase neobservate preparatele cu sfecla ale restaurantelor, fiindca in afara de faptul ca acestea sunt adevarate delicatese, mai sunt si extrem de benefice pentru sanatate.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking