Beneficiile miraculoase ale sfeclei roșii asupra sănătății

Postat de botcrina in Legume
21 Ian 2014
Beneficiile miraculoase ale sfeclei roșii asupra sănătății

Este printre legumele cele mai rezistente la vreme de iarnă și, totodată, un ajutor extraordinar pentru organism în timpul sezonului rece. Dar dacă despre aportul de energie vitală al sfeclei se scrie mult, o altă variantă a ei, la fel de importantă, este mai puțin popularizată, anume – sfecla roșie este un ajutor extraordinar pentru sănătatea copiilor, încă din timpul vieții intrauterine.

Această legumă se numără printre puținele alimente-medicament pentru femeile însărcinate, substanțele sale active protejând mai ales de mutații fetusul în pântecele mamei.

De altfel, în medicina naturistă, această legumă este o adevărată legendă, proprietățile sale vindecătoare în bolile sângelui, în cele tumorale sau ale ficatului fiind cunoscute încă de acum 150 de ani, când întemeietorii terapiei naturale moderne au readus la lumină primele leacuri tradiționale.

În stare crudă, sfecla roșie nu are un gust foarte grozav, în timp ce fiartă, este plăcută la gust, dar – după cum arată cercetările – își pierde mult din calitățile terapeutice. Sfecla crudă conține substanțe extrem de puternice, ceea ce impune ca tratamentul să fie dozat cu anumită atenție, în cantități precise.

Autor: Cristian Vlad

Publicat în data de: 23.12.2013, în: Nutriţie, Retete.

Sursa: Formula AS

 

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking