Bucataras hai hui prin Toscana: Batrinul si inghetata

Postat de Bucataras in Bucataras hai hui
19 Iul 2013
Bucataras hai hui prin Toscana: Batrinul si inghetata

 Cu timplele carunte si o mustata deasa sub nasu-i mare, barbatul statea in fund pe pragul micutei sale afaceri. Avea in dreapta un snop de menta verde, care parfumase totul in jur. Ii rupea frunzele si le aseza tacticos in galeata din fata sa. Ai fi putut jura ca-i batrinul Geppetto in timp ce mesterea la Pinochio. Ma asez linga el. Se uita la mine cu o privire jumatate mirata, jumatate incintat, vazind cum savurez inghetata din zmeura si rozmarin. "It's the best ice cream", deschid vorba. "Noooo, no ice cream! Gelato!", ma contrazice. In Italia sint 36.000 de producatori de inghetata, iar batrinul Dondoli se lauda ca a lui e cea mai buna. "Folosesc numai ingrediente naturale", ne zice dindu-ne pe la nas menta proaspata. "Cum de ati amestecat zmeura cu rozmarinul? Dau impreuna o aroma Dumnezeiasca!". Doar zimbeste. Pe usa gelateriei sale scrie: cea mai buna inghetata din lume 2 ani consecutiv. Pe pereti sint tablouri. Pisicherul s-a pozat cu vreo 3 Miss Toscana, dar si cu Tony Blaier, fostul prim ministru al Angliei. Cu zimbetul sau sugubat isi traieste gloria in micutul oras medieval San Gimignano. Daca ajungeti in zona, nu-l ocoliti pe Sergio  Dondoli si inghetata lui.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking